Откакто светът научи новината, че синът на Меган и Хари се е родил, с нетърпение очакваше и да разбере на какво име ще се спрат родителите. Предположенията бяха много, а фаворитите сред тях - Артър, Едуард, някои дори решиха, че кралската двойка ще отдаде почит към покойната Даяна, като кръстят новородения си син Спенсър. Всички догадки обаче се оказаха напълно погрешни и в сряда научихме, че кралското бебе носи симпатичното име Арчи. Естествено, дойде време и да завалят предположения защо Меган и Хари са избрали точно това име и дали има някаква символика.

И тук е моментът да се пренесем отвъд Океана, където херцогинята на Съсекс живееше до неотдавна. В САЩ бившата актриса има семейство и куп приятели от миналото, като с по-голямата част от тях тя вече не поддържа връзка. Един от бившите приближени сподели нещо наистина интересно, свързано с избора на име:

„Не е никак странно, че Меган е избрала синът ѝ да се казва Арчи. Така се казваше един котарак, който тя много обичаше и отглеждаше заедно с майка си. Дория беше спасила животинката и с времето тя се превърна в много важна част от живота им. Меган обожаваше да си играе с този котарак и не спираше да говори за него с приятелите си. Тя наистина го обичаше“, споделя източникът.



Бившата актриса разкрила пред близките си, че Арчи си е отишъл след рязко напълняване. Причината за това била грешка, която самата Меган допуснала, когато му е дала да изяде няколко зърна грозде. Това се случило, докато днешната херцогиня е била в колежа.

Дали наистина Меган е решила да кръсти бебето си на любимия си котарак, за когото страда, не е известно. Но името Арчи е съкратено от „Арчибалд“ - типично шотландско име, което означава „истински, смел и храбър“. Кралският син има само едно презиме, което е „Харисън“. То е с аборигенски произход и означава „син на Хенри“ или „син на Хари“ . Арчи е кандидат номер 7 по линията за наследяване на трона.

Четете още: Съпруг на годината: Вижте какво направи един влюбен българин за жена си