Автор
Весела Георгиева

Мегз търси душевно спокойствие в Индия

Миглена Каканашева, известна като Мегз, сбъдна мечтата си да види Индия. Брюнетката, която живее в Дубай, сподели, че е заминала за Делхи съвсем сама. Променяйки живота си, днес бившата дизайнерка търси душевен баланс, изпълнявайки различни духовни практики.

„Още преди да стъпя в Индия, знаех, че пътуването ми дотук ще ме промени завинаги. Отдавна го мечтаех, но пандемията ме позабави мъничко. Никога обаче не съм подозирала, че да тръгна сама за тази дестинация, ще се окаже едно от най-смелите и луди неща, които съм правила в живота си“, разкрива тя.

View post on Instagram
 

Макар да е без грим, разчитайки на естественото си излъчване, Мегз е облечена според последните модни тенденции. От предишните й разголени тоалети няма и следа.

Каканашева нямала търпение да види величествения Тадж Махал и избрала да го направи на сакралната дата 22.02.2022 г.

View post on Instagram
 

„В тъгата си разбрах… Задържаната любов убива. Споделената ражда. Не можех да те върна, но реших да те родя. С любовта си… като построих за тебе храм. Храм на любовта. Така любовта ми роди любов, която и до днес Любовта Сбира и пред която целият свят се покланя като едно от 7-те чудеса на света. Чудото, което показва как ражда мъжката енергия у нас. Като гради, като струи, като материализира форми на своята любов“, обяснява тя.

Мегз разказва на последователите си историята на Шах Джахан, който създава Тадж Махал, за да погребе в него своята съпруга Мумтаз Тадж Махал. Тя умира твърде рано, на 39 години, след като ражда четиринадесетото им дете. По ирония на съдбата, мястото се превръща в негова гробница по-късно и двамата заживяват в „безкрая“.

View post on Instagram
 

„Гробницата прилича на дворец и цялата е покрита със скъпоценни камъни. Строи се 22 години, от 20 000 души. Днес, дори след множество грабежи, е оценена за над 80 милиарда. В центъра ѝ лежи Мумтаз“, продължава разказът на Мегз.

Говорейки за любовта, която е „несиметрична, непредвидима и изумителна“, Каканашева показва, че свещеното място за много индийци ѝ подействало пречистващо. Не е ясно колко време ще остане в страната, но по всичко личи, че ще се върне оттам изцяло нов човек.