Мис Плеймейт Диана Габровска отвръща на удара: Написа книга за насилието над жени и изля болката си в нея

"Мис Плеймейт" Диана Габровска отвърна на удара от близкото минало, свързано с голите снимки, ударили репутацията ѝ и запречили пътя ѝ към кметския пост. Две години по-късно смелата Диана отново напомни за себе си, като написа книга.

"Аз, грешницата" е отговорът на Габровска за униженията, които недоброжелатели ѝ нанесоха през 2019 г., когато тя се кандидатира за кмет от партия "Воля".на родния си град Момин проход. Предизборният ѝ афиш обиколи Интернет, но скоро след него там се появиха и голи снимки от личния архив на нея и съпруга ѝ.

View post on Instagram
 

С книгата си Габровска разказва за болката и нанесените емоционални рани през дългите и мъчителни месеци, след като имиджът ѝ бе сринат до основи. Въпреки всичко тя намира сила да се изправи публично пред атаките срещу нея, а после да продължи смело напред.

Увереност да разкаже историята си черно на бяло Диана събира, след като става победителка в конкурса "Мис Плеймейт" 2020, където печели вота на публиката. Година по-късно книгата ѝ с нейните откровения, емоции и послания към всички жени - жертви на насилие, вече е факт.

View post on Instagram
 


"Отне ми време да реша дали искам да разкрия себе си такава, каквато съм, а не такава – каквато ме видя цяла България. Това е книга, която описва през какво преминава една обикновена жена, сблъскала се със съдбата да бъде “грешна”. Книга, която разкрива как въпреки всичко и всички – тя се справя. И се справя сама, защото всички, освен най-близките, са я напуснали. Уплашили са се. Много често хората казват, че трябва да отстояваме себе си. Разликата е между думи и действия", споделя Диана.

В своята дълбоко откровена и изпълнена с горчивина изповед авторката фокусира вниманието към един от най-наболелите, вечни и жизненоважни проблеми в съвременното ни общество – насилието над жени във всичките му измерения - от физически до емоционален и психологически аспект.

"Това е находчив, честен, болезнен репортаж за баналното зло, което причиняваме. И той е отчайващо депресиращ, ако имаме силата да си признаем, че всички сме такива… В същото време, той е вдъхновяващо доказателство, че няма унижение, което да не може да се превърне в победа и няма болка, от която да не става вълнуващо изкуство", коментира Любен Дилов-син по повод излизането на книгата на българския книжен пазар.

"Тук не става дума за десетки милиони жертви. Става дума за равнодушието, което смазва една съдба. Но и за силата да се изправиш, да продължиш, да се подиграеш и изиграеш съдбата, превръщайки унижението си в победа", пише той в рецензия към произведението.

View post on Instagram
 

По-рано Диана организира конкурс, в който се включиха над 20 художници, за да я рисуват гола. Сред тях бе избран и авторът на корицата на книгата. С останалите картини Габровска възнамерява да организира изложба през тази година, приходите от която тя ще дари на нуждаещите си.

"Аз, грешницата" вече е в предварителна продажба в книжарниците в страната.

View post on Instagram
 

Четете още: Първи скандал в Капките: Фънки и Азис се хванаха за гушите, ето го и първия коментар на Рафи