Мрежата избухна срещу Виктория Бекъм. Уволнила свои служители заради пандемията

Пандемията от новия коронавирус изправи редица работодатели и служители по света пред сериозни изпитания. Извънредната ситуация неминуемо разклати основите на бизнеса на малки и големи компании от всички страни.

И докато едни работодатели изпратиха служителите си да работят от домовете си, други прибегаха до по-сурови мерки и директно ги освободиха от длъжностите им. Тъкмо вторите, разбираемо, си навлякоха и гнева на обществото. В това число и самата Виктория Бекъм. Дизайнерката и съпруга на Дейвид Бекъм, с когото имат четири деца, е уволнила 30 от служителите си, твърди доклад на The Mail on Sunday.



Според данните в него бившата спайска е изпратила писмо, с което ги е уведомила, че 80% от заплатите им ще бъдат изплатени от правителството чрез програма, подпомагаща бизнеса, засегнат от пандемията, поясняват от Sun.

Действията на Бекъм обаче веднага бяха посрещнати от интернет потребители с гневна реакция. Те припомниха, че съвсем наскоро семейство Бекъм закупи жилище в Маями на стойност 25 милиона щатски долара, а само колекцията от чанти на Вики бе оценена на стойност 2 милиона паунда.



"Това е лицемерие! Как може да бъде толкова безотговорна и жестока към собствените си служители?", възмущават се хиляди от последователите ѝ в социалната мрежа.

"Милионерка с неимоверно огромно състояние, а не можеш да осигуриш заплати за екипа си? Дори не става дума за стотици хиляди служители, защото тогава би било разбираемо... цифрата е съвсем различна", чудят се потребители на социалните мрежи.

Дали обаче нещата винаги стоят така, както изглеждат на пръв поглед? Без да подценяваме сериозността на ситуацията с безработицата, а и без да вземаме страна в конкретния случай, смятаме за редно да се вземе предвид, че личното финансово състояние на Виктория Бекъм, както и на която и да било друга публична личност, се оценява отделно от това на компанията ѝ.

И ако трябва да се върнем малко по-назад във времето, небезизвестен факт е, че едноименната компания на Виктория претърпя сериозни финансови загуби в края на миналата година. Само за 2018 г. например, брандът Victoria Beckham Limited, който не е излизал на печалба, откакто е създаден през 2008 г., обяви загуба в размер на 12.3 млн. паунда.

Четете още: Меган отвръща на удара: забрани на британската преса да пише лъжи