Автор
Woman.bg

Ник Кейв за призраците и най-тежката загуба в живота си

Известният рок музикант Ник Кейв проговори в отворено писмо за най-тежката загуба в живота си. През лятото на 2015 г. той губи 15-годишния си син Артър в нелеп инцидент. Оттук нататък животът му никога няма да бъде същият. Младото момче пада от скала и се смята, че преди това е употребило наркотици. От тогава насам са изминали три години и днес Ник Кейв за първи път проговаря за трагичната смърт на детето си.

Музикантът отговаря на писмо от почитател, който го пита дали той и съпругата му Сузи усещат присъствето на починалия си син и дали той се опитва да комуникира с тях. В отговор Ник благодари за красивия въпрос и споделя как се справя със скръбта:

"Ако обичаме, ние скърбим. Това е. Скръбта и любовта винаги са преплетени една в друга. Скръбта ни напомня за любовта, която сме изпитвали и ние не можем да я възпрем."

В следващите редове Кейв споделя, че постоянно усеща присъствието на Артър:

"Мисля, че той е с мен навсякъде, но може би не е. Мъката ни кара да вярваме в призраци и духове. И те са толкова истински, колкото имаме нужда да бъдат. Те са пътеводната ни светлина в тъмнината. Постоянно чувам Артър да ми казва нещо, да ме насочва и да ми дава съвети, въпреки че най-вероятно него го няма. Страхът от скръбта поражда в нас вярата за свръхестествени проявления. Мисълта за призраците ни кара да се успокоим, те са плод на нашето въображение. Тези призраци са наши идеи, които ни помагат да се развиваме. Те са пътят към усъвършенстването, промяната и изкуплението. Не се страхувайте от призраците, които ражда въображението ви. Вслушвайте се в тях, говорете с тях."

Четете още: Камила ще е следващата кралица на Великобритания?