Меган Маркъл и принц Хари "съжаляват" за интервюто си с Опра Уинфри, но твърдят, че не са имали контрол върху излъчването му. Това казва източник, близък до двойката пред списание Heat, пише Mirror.

Припомняме, че експлозивното интервю бе излъчено на 7 март, докато принц Филип бе в болница, а месец по-късно дядото на Хари издъхна на 99-годишна вързраст.



Но докато Меган и Хари съжалявали за скандалните разкрития в интервюто, те също така се чувствали длъжни да разкажат за всичко, което са преживели и почувствали, уточнява още източникът.

"Те просто имаха нужда да споделят болката си пред обществеността и не виждаха друг начин да го направят", допълва той.

По думите му Хари не бил виждал херцога на Единбург повече от година след решението му да напусне кралското семейство и да се установи в САЩ със съпругата си и сина си - Арчи. Въпреки това той поддържал тясна връзка с обичния си дядо, макар и от разстояние.



Сега обаче според анонимния източник, близък до Меган и Хари, херцогът и херцогинята на Съсекс "искат нещата да са били различни".

Същият разкрива, че двойката се надява връзката им с принц Чарлз, принц Уилям и Кейт Мидълтън да бъде по-добра "един ден".

"Любовта и уважението на Хари и Меган към принц Филип и кралицата е било винаги на изключителна висота", отбелязва източникът. Хари често е говорил за близостта си с дядо си, а Филип е описван като другата „бащина фигура“ за Хари, припомня още той.



Пред изданието източникът споделя и че Хари е „разстроен“ от факта, че дядо му никога няма да има шанса да опознае Арчи и да се срещне с малката си правнучка.

Все пак известна радост и утеха на Хари му носели разговорите му по Zoom с принц Филип.

В скорошно интервю пред телевизионния водещ и актьор Джеймс Кордън принц Хари изтъкна изключителната подкрепа на дядо си, която той винаги е давал на кралицата.

Припомняме, че Хари се завърна в Обединеното кралство за погребението на принц Филип, но без Меган, която е била посъветвана от лекарите да не пътува.

Приятел на бившата звезда на "Костюмари" пък споделил пред Mirror, че тя е "готова да прости" на кралското семейство след смъртта на принц Филип и "иска да забрави за различията помежду им".

Четете още: На принц Филип ли се смее кралицата? Историята зад най-коментирата снимка в мрежата