На принц Филип ли се смее кралицата? Историята зад най-коментирата снимка в мрежата

От няколко дни в социалните мрежи се върти една готина снимка, на която се вижда усмихнатата кралица Елизабет Втора, която минава покрай съпруга си – принц Филип, облечен в униформа. И се смее салдко.

Историята, която се тиражира е, че принцът се обличал с униформа на гренадир, за да разсмее съпругата си, която го разпознавала едва, когато видела лицето му под шапката от меча кожа.

View post on Instagram
 

People обаче опровергава тази история, разказвайки каква всъщност е истината за смеха на кралицата.

Снимката е направена от Крис Янг от Ашиейтед прес през 2003 г. По време на церемониален преглед на гренадирите, охраняващи замъка Уиндзор. Кралицата не се смее на принц Филип, а на рояк пчели, прекъснали ненадейно церемонията. Един от мъжете дори е бил ужилен по челото, а насекомите са прибрани след намесата на пчелар. По-късно церемонията е продължила по план…

Бившият личен секретар на Елизабет Втора – Чарлз Ансън, признава пред изданието, че тя е била подготвена отдавна за загубата на съпруга си.

View post on Instagram
 

Принц Филип от години е имал здравословни проблеми.

„През всички години, в които съм работил за нея, тя винаги е била спокойна, независимо от случващото се. Разбира се, загубата е момент на катарзис за всеки един човек“, споделя Ансън.