Автор
Ива Петрова

Няма да повярвате кой иска да вземе парите на Бритни Спиърс

Вече от доста време майката на Бритни Спиърс се опитва да получи настойнически права над дъщеря си. Сега официален представител на поп-принцесата е баща ѝ Джеймс, чиято загриженост става все по-спорна.

Из интернет постоянно плъзват слухове, че той е държал дъщеря си против волята ѝ в център за рехабилитация на зависими от алкохол и наркотици, само и само за да се разпорежда със състоянието ѝ, което се оценява на около 200 млн. долара.

Не можем да кажем със сигурност дали е така, но Джеймс наистина има правото да влияе на живота на дъщеря си – да знае винаги къде е тя, да контролира максимално финансите ѝ и дори да решава може ли тя да се омъжи за приятеля си Сам Асгари! Единствен пълноправен настойник на поп-дивата засега си остава баща ѝ.



По данни на западни медии наскоро Лин Спиърс е подала в окръжния съд на Лос Анджелис искане да бъде информирана по всички въпроси, свързани с финансите на дъщеря си. Ако спечели делото, майката на Бритни ще може да проследява харчовете не само на певицата, но и на баща ѝ – тъй като само на него му е разрешено да прави мащабни покупки с тези пари.

Изглежда Лин не е сигурна, че бившият ѝ съпруг се разпорежда добросъвестно с финансите на дъщеря им. Сега всичките парични средства се намират в специална фондова сметка, открита за Бритни и синовете ѝ.

Напомняме, че съдът призна Бритни Спиърс за недееспособна още през 2008 г.. Почти през всичките години след това неин официален настойник беше баща ѝ. В края на лятото ще се проведе ново заседание по делото и ще бъде назначен нов настойник (или ще бъдат удължени правомощията на настоящия). Тогава Лин Спиърс ще има шанса да придобие по-голямо влияние върху живота на дъщеря си.



Четете още: Ни Ло се пусна чисто гола от Гърция (снимка)