Автор
Ива Петрова

Обявиха Лоренцо - сина на Софи Маринова, за общодържавно издирване

Синът на Софи Маринова изчезна безследно и никой не знае какво се е случило с него. Лоренцо е в неизвестност, откакто името му бе замесено в трафик на мигранти и най-вероятно младежът се е покрил, коментират потребители в мрежата.

Припомняме, че в края на миналата седмица 21-годишният арестант Иван С., който бе задържан да прекарва група бежанци край Русокастро, изстърсил пред разследващите, че синът на Софи е замесен в схема прекарване на мигранти.

View post on Instagram
 

От МВР съобщават, че момчето не е открито на постоянния му адрес в Етрополе, и че телефонът му бил изключен. От известно време наследникът на ромската перла е и неактивен в социалната мрежа.

Говори се, че Лоренцо рядко се прибирал в родния си град, но и че никой от приятелите му в София също не знаел нищо за него.

View post on Instagram
 


Към момента наследникът на Софи Маринова, който също е музикант, е обявен за общодържавно издирване от районното управление в Етрополе. Това потвърди пред „България Днес“ говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Пред разследващите гореспоменатият Иван С. твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица. По думите на Иван С.е Лоренцо го бил оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

Междувременно е изискана разпечатка на телефона му, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван С. Извършват се и друг тип процесуални действия, които засега разследващите не желаят да издават от съображения за сигурност. Целта е да се изясни дали твърденията на арестанта Иван са истина, или той с тях той иска да натопи сина на Софи Маринова.

По информация на Флагман.бг защитата на Иван С. е поверена на един от добрите бургаски адвокати – упълномощен, а не служебен, който ще го представлява в понеделник на мярката за неотклонение. Кой е платил хонорара му – не е ясно.

View post on Instagram
 


Иван качил нелегалните, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители. 21-годишният общ работник в строителството от София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че е пратен като пушено месо – неподготвен и подведен. МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжа ѝ Гринго отказали да дадат информация по въпроса за местонахождението на 20-годишния Лоренцо.

View post on Instagram
 

Четете още: Феновете на Галена се притесниха! Какво се случва с нея?