Ово е стандарт - техните на Джокович търсят Гришо да го бият

Заформя ли се истинска балканска война срещу нашия Гришо? Ето това е въпросът, който си задаваме през последните няколко дни, след като най-добрият ни тенисист съобщи, че е диагностициран с новия коронавирус.

За съжаление, отговорът май е същият като резултата на Григор за Ковид-19 – положителен. Оказа се, че братята сърби са бесни на нашето момче и са готови да родят какви ли не конспирации, за да го изкарат дявола, който зарази техния герой – Новак Джокович.

Сръбските медии не спират да бълват смехотворни предположения в духа на „Григор Димитров нарочно зарази нашия тенисист, той иска да се издъни“. Естеството на писанията им е „да донесеш от 10 кладенеца вода“, а истинската звезда на скандала е бащата на Новак. Сърджан Джокович днес е може би най-големият противник на нашия Гришо, като пусна слуха, че той се държал странно по време на престоя си в Белград, България и после в Задар, където се намира в момента. Също така споменава, че бил отказал да си направи тест за коронавирус. Общо взето – хасковлията ни е истински сатана и иска да отстрани Новак Джокович, тъй като самият той вече не бележел кой знае какви успехи в тениса, а сега предстои един от най-важните турнири за годината Adria Tour, който в последствие беше отменен.

View post on Instagram
 


Така. Драги сърби, моля, дефинирайте определението „странно поведение“ и подскажете как Григор го е демонстрирал? И за какво му е, по дяволите, да откаже да си направи тест за Ковид-19? Бидейки спортист, не е ли най-важно да следи здравето си и за какво му е да пренася зараза от летище на летище? Ако не е искал да се знае, че е болен, тогава защо въобще го съобщи на целия свят? Струва ми се, че цялата тази врява е излишен шум около важния турнир и Григор никога не е целял да „нанесе огромна травма на Сърбия и Хърватия“, за което бе обвинен от всички медии.

О, да не забравяме. Ако нашият тенисист знаеше, че е болен, щеше ли да си позволи да се прибере при родните си в Хасково, че дори и да даде открита тренировка по тенис на деца? Братята сърби очевидно не са добре, защото май нашият човек е трън в очите им. Григор беше жестоко обвинен, твърди се, че два пъти е отказал да се тества, въпреки че не се е чувствал добре и това довело да заразяването на още много хора. А може би няма да е лошо, ако припомним, че Новак Джокович е имал контакт със заразен баскетболист, не само с Гришо. Но разбира се, защо сърбите да не обвинят нашия човек?

На нас не ни остава нищо друго, освен да пожелаем бързо оздравяване на най-добрия ни тенисист и да пожелаем малко повече разбиране и толерантност от милите ни съседи.

View post on Instagram
 

Четете още: Две умни жени в битка за короната: ето как приключила първата среща на Меган и Кейт