Две умни жени в битка за короната: ето как приключила първата среща на Меган и Кейт

Днес, след като медиите не спират да тръбят на тема кралско разцепление и разногласия между принцовете Уилям и Хари, от Sun припомниха един от най-милите моменти от живота на Меган Маркъл в двора на кралица Елизабет II. Или по-точно – думи, които американката е изрекла по адрес на етърва си – Кейт Мидълтън.

Независимо дали днешните слухове, че Меган и Кейт не се понасят, а двамата братя са в по-лоши отношения от всеки друг път, са верни, факт е, че в първите дни и месеци от пребиваването на Меган на британска земя, нещата съвсем не са изглеждали по този начин.


От изданието припомниха първото официално интервю на Меган и Хари, което двойката даде след годежа си през декември, 2017 г., пред BBC.

В него херцозите на Съсекс разкрили не само подробности от зората на връзката си, но и първите взаимна впечатления между Меган и членовете на кралската фамилия.


По време на интервюто Меган похвалила кралското семейство, кралицата и Кейт Мидълтън за това, че всички били толкова приветливи и лъчезарни.

Бившата звезда от „Костюмари“ нарекла кралицата "невероятна жена" и изразила възторга си от това колко топло и радушно била приета от кралското семейство. Тогава тя не скрила щастието си от шанса да се срещне лично с Нейно Величество в неофициална среда.


От своя страна пък Хари подчертал колко нетърпеливи били Уилям и Кейт да се запознаят с приятелката му. И двамата останали очаровани от срещата си с нея. В този момент Меган се намесила в разговора и с възхищение нарекла Кейт „прекрасна“.


Особено впечатлен и удивен от излъчването на Меган обаче, по думите на Хари, останал баща му – принц Чарлз.


Припомняме, че Меган и Хари се врекоха във вечна вярност на 19 май 2018 г. Те, принц Уилям и съпругата му – Кейт Мидълтън, бяха наречени Великолепната четворка на кралския двор, когато херцозите на Съсекс се присъединиха към херцозите на Кеймбридж начело на борда на Кралската фондация.

Месеци след като се разделиха с благотворителната организация, Меган и Хари обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения и привилегии. Днес двойката е щастливо отдадена на 1-годишния си син Арчи далеч от Острова, в един от богатите квартали на Лос Анджелис.

В документален филм за ITV миналата година принц Хари призна слуховете за разрив с принц Уилям и заяви, че имат „добри и лоши дни“, но „винаги ще бъдат братя“.

Четете още: Меган Маркъл: Една пияница в кралския двор