Петя Буюклиева въртяла тайна любов с известен наш близнак

Естрадната фурия Петя Буюклиева e имала романтична връзка с един от братята близнаци от емблематичния дует "Аргирови". Страстта между двамата пламнала още преди да навършат пълнолетие, пише „Уикенд”.

В предаването „Папараци – ново 2” Благовест и Светослав се върнаха назад във времето от студентските си години. Музикантите разказаха за ранната слава, която ги връхлетяла изневиделица, докато още учели в Консерваторията. Те разказаха и за записа на първия си хит „Ненужен” и тълпите от полудели по тях почитателки, които се събирали пред квартирата им до Сточна гара и ги чакали да се приберат. „А с Петя Буюклиева познавате ли се?”, полюбопитства водещата Мария Игнатова. „О, да, много добре. Ние бяхме съученици в Музикалното училище с нея и малко бяхме гаджета даже”, разкри Светослав.

След като се дипломирали в музикалното училище в Пловдив, пътищата им се разделили. Братя Аргирови, които са родом от града под тепетата, завършили Академията за музикално и танцово изкуство в родния си град. Асеновградчанката Петя пък продължила следването си в естрадния отдел на Консерваторията в столицата.

Всъщност за любовната връзка между Буюклиева и Светослав Аргиров се заговори за първи път преди две години. Дълбоко пазената тайна изпълзя по време на живо излъчване в седмия сезон на предаването за имитации „Като две капки вода”, припомнят от HotNews.bg. Тогава атрактивните братя близнаци се подвизаваха като специални гости в журито.

След изпълнението на Петя на „I Was Made For Lovin’ You” на група „Кис” Светослав не издържа и се изповяда пред аудиторията, че все още е луд по Петя, разкривайки деликатно, че двамата са били гаджета в миналото. „Преди много години с Петя в Музикалното училище бяхме нещо, айде да не казвам”, каза Светослав. Думите му обаче видимо смутиха изпълнителката и тя глътна езика си, без да знае какво да каже. Още повече, че сред публиката беше и съпругът ѝ Тони, който явно нещо не знаеше за интимния живот на половинката си, преди да я срещне.

Закачливият водещ Димитър Рачков пък с воайорска смелост се впусна да задава неудобни въпроси към бившите любовници, но Петя бързо го парира с думите: „Свирихме на пиано на четири ръце, ако това те удовлетворява. Бяхме пианисти”. Рачков обаче упорито продължи да подпитва звездата за интимните ѝ премеждия с музиканта. „Не ме удовлетворява този отговор”, заяви той, но така и не успя да получи задоволителен отговор от певицата.

Признанието на Светослав толкова развълнува водещите на шоуто, че майтапите им по адрес на бившите влюбени не спираха да валят до края на предаването.

Но каквото и да е имало между двамата, то със сигурност е останало далеч в годините назад. Днес и Петя, и Светослав са щастливо женени и с вече пораснали деца. 61-годишната певица е омъжена за съпруга си Тони, от когото има син - Тони-младши. Наследникът им е сгоден за албанка, с която живеят в Цюрих.

Светослав пък замина за Норвегия в началото на демокрацията през 1996 г., с което двамата с брат му поставиха и краят на култовия дует „Аргирови”, превърнал се в сензация през 80-те години и у нас, и в бившия СССР. Благовест остана да живее в родината си. След като продаде къщата си в Средна Норвегия, преди 4 години Светослав окончателно се върна в родината заедно с норвежката си съпруга Кристин след 20 години живот в страната на фиордите. Сега той получавал пенсия от близо 6000 евро. Синът им Кристофер завършил психология в един от най-елитните университети в Норвегия, издават още от HotNews.bg.

Четете още: Атанас от 'България търси талант' - момчето, което донесе светлина в душите ни