Автор
Woman.bg

Секс скандал "изяде" номинацията на режисьора на „Бохемска рапсодия“

Номинацията за награда БАФТА на режисьора на "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър беше отменена. Причината са отправените му обвинения в сексуално насилие над малолетни момчета, публикувани в статия на сп. „Атлантик“ в края на януари тази година.

От Британската академия за филмово и телевизионно изкуство съобщиха, че биографичната лента за Фреди Меркюри остава номинирана за най-добър британски филм, но номинацията на Сингър е „отменена“.

Обвиненията, цитирани в изданието, идват от четирима мъже, които твърдят, че са били жертва на сексуално посегателство от страна на режисьора в минал етап от живота им, и че досега не са говорили за това публично.

53-годишният Сингър отхвърля обвиненията им, които нарича "хомофобски". Според него подобни „грозни нападки“ са опит за уронване на репутацията му с цел извличане на лична полза.

Наградите БАФТА ще бъдат раздадени на церемония в лондонската Royal Albert Hall в неделя, 10 февруари.

Припомняме, че Сингър беше уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия", три седмици преди завършването на филма заради "неприемливо" поведение по време на снимките. Какво обаче се разбира под думата „неприемлив“, така и не бе уточнено.

Малко след това той обясни пред медиите, че е бил болен, а от студиото не се съгласили да му осигурят подходящи за целта условия.

Въпреки конфликта с колегите си обаче, името му остана под заглавието на филма.

Четете още: Фреди, шоуто продължава!