Една не особено експлоатирана в медийното пространство тема е пикантната подробност, че преди да срещне Даяна, принц Чарлз е имал кратка любовна афера с нейната сестра – лейди Сара Спенсър.

Двамата се срещат през 1977 г., но романтичните им отношения приключват малко след като Сара признава пред пресата, че брак с престолонаследника е последното нещо, което иска за себе си. Една идея обаче не оставя мислите ѝ на мира, преди да сложи край на връзката си с Чарлз. А именно желанието ѝ да го запознае с по-малката си сестра – Даяна.

View post on Instagram
 


Този любопитен и малко известен детайл от живота на кралското семейство е намерил заслужено място в най-новия сезон на "Короната" ("The Crown") на Netflix, разкриващ интересни факти около бляскавата фамилия.

В един от епизодите на продукцията, докато Чарлз очаква любимата си Сара в дома ѝ, по-малката ѝ сестра ненадейно влиза в стаята, облечена в костюм на дърво от пиесата на Шекспир "Сън в лятна нощ". Въпреки неуспешните и неловки опити Даяна да се скрие от престолонаследника, за да не привлича вниманието му към себе си, резултатът е очарователно мила, почти вълшебна първа среща.

По твърдение на "The Guardian" и "The Independent" се оказва, че действително Сара е запознала принца с Даяна по време на негово гостуване в дома на семейство Спенсър. "Запознах ги – аз съм Купидон", разказва тя по-късно за съдбовната среща.

View post on Instagram
 


По онова време принц Чарлз се славел като един от най-ухажваните знатни ергени във Великобритания, както и с дългия списък дами на сърцето, които пресата шеговито наричала "Ангелите на Чарли“.

Сара Спенсър е само една от поредицата от над 20 любовни авантюри на принц Чарлз, известни по онова време. Но когато младият наследник на трона среща Даяна, той решава, че тя ще бъде бъдеща кралица.

А ако се чудите какво се случва със Сара, всъщност тя съвсем не изчезва от историята, а дори напротив – продължава да играе ключова роля в развитието на любовните отношение между сестра ѝ и принц Чарлз.

Междувременно Сара се омъжва за Нийл Маккоркуодейл през 1980 г., с когото имат три деца – Емили, Джордж и Силия.

View post on Instagram
 

Едва след трагичната смърт на Даяна, тя отново попада под светлините на прожекторите, когато отлита за Франция заедно с другата си сестра - Джейн Фелоус, и принц Чарлз, за да приберат тялото на Даяна от Париж. На погребението на принцесата Сара изнася кратка реч, гледана от около 2,5 милиарда души от цял свят.

След смъртта на Даяна, Сара става президент на фонда в памет на принцесата на Уелс – благотворителна организация, посветена на продължаването на хуманитарната дейност на Даяна, която в крайна сметка бе закрита през 2012 г.

Фондът, който все още получава пари от дарители чрез Кралската фондация, по-късно беше разделен между синовете на покойната лейди Ди – принцовете Уилям и Хари, за съответните им благотворителни организации.

View post on Instagram
 


Медиите не крият и факта, че децата на Даяна не спират нито за миг да поддържат близки контакти със семейството на майка си, и най-вече с лелите и чичо си.

Четете още: Братът на покойната Даяна с болезнено разкритие за погребението на сестра си