Братът на покойната Даяна с болезнено разкритие за погребението на сестра си

В новата си книга, за която по-рано вече стана дума, Робърт Лейси разкрива доста любопитни и немалко стряскащи факти около живота на британското кралско семейство и взаимоотношенията между неговите членове. Особено интересна тема в биографията, на която спираме вниманието си днес, е конфликтът между принц Чарлз и по-малкия брат на лейди Ди - Чарлз Спенсър, възникнал между двамата в навечерието на погребението на Даяна.

Авторът цитира думи на нейния брат, според които между него и престолонаследникът на британския престол възникнал спор по въпроса дали принцовете Уилям и Хари трябва да следват ковчега на майка си в общото погребално шествие.


"Принц Чарз не се съмняваше, че децата трябва да изминат целия път, следвайки ковчега, в който лежеше майка им, през целия дълъг път на процесията. Аз обаче категорично бях против това изискване", цитира книгата Battle of Brothers списание People.

Братът на Даяна бил силно раздразнен на решението на принц Чарлз да превърне погребението на сестра му в кралско събитие, по време на което племенниците му, травмирани от ненадейната загуба на майка си, да вървят дълго по улицата след ковчега ѝ. "Ако Даяна знаеше, че подобно нещо ще се случи и че децата ѝ ще бъдат изправени пред това изпитание, щеше да се ужаси", споделя още брат ѝ.


В края на краищата бурната полемика, която се е състояла по телефона между принц Чарлз и брата на Даяна, завършила с това, че Спенсър затворил, след като Чарлз си позволил да "направи особено обиден коментар" по адрес на покойната му сестра. Какво точно е изрекъл, не става ясно, но със сигурност думите на кралския престолонаследник силно го засегнали.

Междувременно в медиите излезе информация, че принц Чарлз откровено заявил пред Даяна в навечерието на сватбата им, че не я обича.

Това твърди астрологът на покойната Даяна - Пени Торнтън, с когото принцесата на Уелс започнала да се консултира през 1986 г., пише Daily mail. По време на една от консултациите ѝ с него, тя споделила, че принц Чарлз ѝ изрекъл болезнените думи, признавайки ѝ, че сключва брак с нея против волята си, часове преди големия сватбен ден през 1981 г.

Думите на Чарлз нанесли опустошителна рана в душата на Даяна, с която тя била принудена да живее години наред, категоричен е Торнтън.

View post on Instagram
 

Четете още: Марая Кери за Даяна: В очите ѝ се четеше ужас, че не може да остане и за миг сама