Автор
Весела Георгиева

Шок! Защо Пенелопе Крус се появи на червения килим в рокля за бременни?

Пенелопе Крус се появи в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк на събитие, на което беше почетена кариерата ѝ, в огнено червена рокля на Chanel. Критиците веднага коментираха, че тоалетът е прекрасен, но би бил по-подходящ за някоя звезда, която е в трепетно очакване на наследник.

View post on Instagram
 

Актрисата си припомни как новооткрит магазин за видеокасети Бетамакс в предградие на Мадрид, където е израсла, ѝ помогнал да открие киното като дете, съобщи Асошиейтед прес.

Оттам тя наемала и гледала всички филми на Педро Алмодовар. „Гледах, смеех се, плачех и се учех“, каза актрисата на галавечерта, организирана в нейна чест, пише БТА.

View post on Instagram
 

„Нямаше да съм тук тази вечер, нямаше да бъде почетена от Музея за съвременно изкуство, ако не бях имала честта да работя с блестящи режисьори, които са ме вдъхновявали, учили са ме, помагали са ми да израсна като актриса и като личност. Искам да благодаря на всички тях тази вечер, и специално на моя Педро“, каза тя.

Признанието за актрисата идва десетилетие, след като музеят оказа същата чест на Алмодовар, работил с Крус в седем филма. Най-новият филм на режисьора „Паралелни майки“ с участието на Крус, излиза на голям екран в САЩ на 24 декември. Филмът получи две номинации за награда „Златен глобус“.

Испанската актриса беше почетена с изказвания от Ан Хатауей, Даяне Крюгер и Ребека Хол. Сред гостите на събитието бяха певците Рики Мартин и Росалия и модният дизайнер Зак Поузен.