На шега или не, Дарина Павлова се похвали със сладкиш, кръстен на нейното фамилно име.

Тя сподели стори в Инстаграм със снимка на парче от знаменития сладък шедьовър "Павлова", придружена с думите: "Как да не съм щастлива! Няма по-известна личност от мен тук. И аз обожавам тези комбинации в сладкиша, но рядко си позволявам захар".

На кадъра бизнесдамата е оградила в сърце надписа "Pavlova" в менюто на италианско заведение, в което редовно си пие кафето. Разбира се, става дума за небезизвестната торта "Павлова", популярна по цял свят.

Едва ли 58-годишната вдовица на Илия Павлов не знае за кой сладкиш става дума, но определено има чувство за хумор, отбелязвайки шеговито, че служителите от кафетерията под Ботуша са решили да я ухажва с този жест.

За тези пък, които не знаят, популярната австралийска торта "Павлова" е посветена на легендарната руска примабалерина Анна Павлова. Тя била толкова обожавана и възхвалявана, че по нея въздишали дори и майсторите на кулинарното изкуство, които кръстили на нейно име редица ястия и десерти.

В началото на 20-те години на миналия век Анна Павлова била на турне в Австралия и Нова Зеландия, където запленила местните с таланта и изяществото на танца си.

До ден днешен австралийци и новозеландци спорят за авторството на сладкиша. Австралийците настояват, че тортата е създадена в хотел в град "Пърт" и че е кръстена на балерината, защото е обявена за "фина като Павлова". Новозеландците обаче отричат това и твърдят, че те са създателите на този разкошен десерт.

Четете още: Дъщерята на Зуека остава в БГ: Не е важно къде живееш, а какво мислиш!