Автор
Ева Григорова

Веселин Маринов пил бензин от любов

Репертоарът на Веселин Маринов, в който се пее основно за любов, се оказва - лежи на богатия му опит в тази област . Той бе върнат много години назад от Гала, която го провокира с думите: "Разкажи ни за това как си пил бензин от любов“.

"От ученическите години е историята. Тогава, когато смяташ, че едно момиче е целият свят. Тя беше на бригада в селото, което беше през четири села от нашия град. Аз, тъй като много я обичах, реших да отида при нея. Изчаках баща ми да заспи и измъкнах мотора му. Той беше с кош, а баща ми беше началник на енергоснабдяването в града, пише fakti.bg. Най-интересното е, че много силно хъркаше, а вратата на гаража много скърцаше. И аз изчислявах – когато той взима въздух и е много силно, тогава отварям. Така и не ме разбраха.

View post on Instagram
 

Правил съм го няколко пъти. По-интересното е, че като младо момче 10-и за 11-и клас не мислиш за нищо – колко бензин има в мотора, дали някой ще те види, какво ще стане. И отидох на бригадата, където беше тя, изкарахме много хубаво. Бяхме върху една стара гума от трактор, говорихме си доста време. И след това тръгнах на обратно, минах едното село и на около 5-6 километра от нашия град бензинът свърши. Започнах да го бутам мотора.

View post on Instagram
 

В един момент гледам едно момче Илко от нашата махала с колело, и той ходил на бригада. Той качи колелото на мотора и двамата започнахме да го бутаме. 5 километра са. Влизането в града е едно нанагорнище. Тъпото е, че ме видя един бай Георги, който е пазач в един завод. Помолих го да не казва на татко. Стигнахме до нас, аз съм виждал само, че татко имаше едни закачени маркучи, с които вадеше бензин от туби или от мотора в колата. И сигурно съм изпил 200 грама бензин, вкарах 200 в бутилката, прехвърлих обратно. Всичко мина нормално, но само чувам на другия ден баща ми как казва "къде е този нехранимайко да го видя аз сега“. Оказа се, че бай Георги веднага му бил казал всичко. Баща ми беше най-великият човек“, разчувства се в края на разказа Маринов.



Четете още: Тя е на 76, а той на 36: Шер показа новия мъж до себе си (Снимка)