Автор
Люблена Папазова

Виктория от Masterchef: Не ми влияят хейтърите

26-годишната Виктория Капитонова е родена в Чебоксари, Русия. На 16 години пристига в България, за да учи. Скоро се превръща в звезда в социалните мрежи. С последователите си споделя здравословни рецепти и фитнес съвети. Завършва маркетинг в Американския университет в Благоевград, но й харесва да работи като инфлуенсър. От четири години живее в София и се грижи за любимото си куче. Преди дни се раздели с кулинарното състезание „MasterChef“, но след като влезе в десетката на най-добрите хоби готвачи.
-Записвате се в „MasterChef“ по съвет на Ваши фенове. Кое бе най-голямото предизвикателство за вас по време на снимките?
-Подадох заявката си за участие в„MasterChef“ на шега, така че нямах конкретни очаквания за участието си. Изненадах се, когато разбрах, че съм минала първите етапи на кастингите и започнах да осъзнавам, че нещата стават сериозни. Много се радвам, че участвах, защото постигнах това, което дори не целих - топ 10! Смятам, че с моя пример доказах, че са важни не само уменията в кухнята, но и да мислиш и да реагираш бързо.


-Как понесохте вълната от хейт, която се изсипа върху вас от зрители, които твърдяха, че не сте на нивото на останалите претенденти в десетката и смятаха, че оставате в „MasterChef“ заради красотата си?
-Честно казано, не съм усетила тази вълна. Може би защото в социалните си мрежи имам много повече подкрепящите ме последователи. Това, което се говори зад гърба ми, там и остава. Аз не се влияя от такива неща. А пък за красотата мога да кажа едно – „All’s fair in love and war“.
-Красотата със сигурност Ви отваря много врати, но чувствате ли се подценена заради нея?
-Не, изобщо не се чувствам подценена. Аз знам за себе си какво мога и реално поглеждам нещата. Пък и защо да не използвам красотата като едно от оръжията си?
-В предаването разбихте митовете, че няма женско приятелство, като се сближихте с Мая и пожелахте победа на Мария. Може ли една красива жена като вас да има истински приятелки и с кои участници от „MasterChef“ ще продължите да поддържате връзка?
-Аз съм човек, който може да бъде добър приятел. Мая ми е най-близката от всички участници е, това е факт. През цялото време се подкрепяхме една друга и още в началото си казахме, че ще стигнем далеч заедно. Естествено ще поддържаме връзката с нея и с други участници също. Пък за Мария мога да кажа, че не съм срещала толкова вдъхновяващ човек досега, за това искрено й пожелавам победата и стискам палци да вземе титлата.
-Освен много кулинарни съвети, споделяте с последователите си и тайните на красотата. Защо се подстригвате в определен ден и не е ли това твърде екзотично и трудно за спазване от една заета жена с деца, работа и домакинство?


-Съществува мнение, че луната влияе върху растеж на косата. Дали е така или не, един Господ знае, но аз все пак реших да следвам това и се подстригвам само на растяща луна. Иначе не вярвам да е толкова трудно да избереш определена дата за 2 месеца напред и да отидеш на фризьор в определен ден, ако наистина ти е важно това.
-Родителите ви продължават да живеят в чужбина. Трудно ли ви е да поддържате връзката си от разстояние, особено днес в условията на коронавирус?
-Да, те живеят в Русия и за съжаление не искат да се местят. Обикновено се виждаме 1-2 пъти в година, но заради обстановката не сме се виждали от септември 2019. Хубавата новина е, че вече имам купен билет и средата на май ще пътувам към тях.


-Споделихте, че сте щастливо влюбена в мъжа, с който живеете от години. Защо не го оповестявате публично и смятате ли, че връзката между хора от различни държави и култури е обречена?
-Да, сърцето ми е заето, с приятеля ми живеем заедно от началото на пандемията. За публичността мога да кажа, че не всеки иска да бъде инфлуенсър и да живее на показ. За това, аз уважавам неговото право и не го показвам в социалните си мрежи. Иначе за различни държави и култури мога да кажа, че в нашия свят това е съвсем нормално вече. За това, не виждам никакъв проблем в такива двойки.
-Как се виждате след 10 години?
-След 10 години ще съм на 36. За тази възраст мисля, че желанията ми са доста стандартни: щастливо семейство, обичащ съпруг, здрави деца, голяма къща и куче. Доверявам се на Вселената и вярвам, че тя знае най-добре. Така че каквото и да е - това е най-доброто за мен.

Четете още: Шеф Силвена Роу разкри бременна участничка в „Мастършеф“