Автор
Люблена Папазова

Вижте как Силвена Роу танцува страстно

Страстен латино танц врътна шеф Силвена Роу пред очите на смутените си колеги Андре Токев и Петър Михалчев в „Мастършеф“. Екстравагантната блондинка демонстрира горещ темперамент и перфектно чувство за ритъм, подкрепена от специалните гостенки в кулинарното шоу - салса танцьорки в златна възраст. С палави кръгчета с ханша Роу подкани Михалчев и Токев да се присъединят към нея. „Ох, много са срамежливи!“, въздъхна отчаяно тя, след като мъжете категорично отказаха да станат от местата си и да се включат във фиестата.



Докато шеф Роу се вихреше в танца, претендентите за наградата от 100 000 лева се пържеха в кухнята. Разделени в два тима, те приготвиха различни менюта за специалните гостенки в шоуто. Под командването на студента Димитър червените създадоха телешко тако, придружено от изискано предястие с патешки дроб, манго и фенел. Капитанът на сините - сервитьорът Добромир, се оказа хаотичен, не успя да овладее екипа си и така принуди журито да го смени с по-добре организираната Елени. Отборът финишира с предястие от мида дяволски нокът и леща белуга, последвано от сом с пюре от кестени и билков сос.

След като хапнаха от ястията на двата отбора, специалните гостенки в „Мастършеф“ посочиха за победител червения тим. Спечелилият състезанието отбор се спаси от елиминации, а хоби-готвачите от загубилия тим се бори за оставането си в най-доброто кулинарно шоу. Те бяха изправени пред предизвикателството да приготвят типичен за Италия продукт. Двама представиха ястие със силен аромат и специфично име, в което се преплитат кулинарната традиция на южната страна и платената любов.

В това изпитание някои показаха майсторство от висока класа, а други се справиха на ниво la cucina di мamma. Между добре балансираните и рафинирани предложения журито открои един истински кулинарен шедьовър, а авторът му бе посочен като потенциален финалист.

Четете още: Илияна Лазарова от „Пътят на честта”: Махнах силикона и сега съм по-женствена