Забраниха на принц Андрю да сяда на една маса с Чарлз заради сексскандала

Забраниха на Принц Андрю да се храни с по-големия си брат и други висши кралски особи на пищен банкет. Причината херцогът на Йорк да бъде отстранен от масата на Чарлз по време на конференция с полковници от армията, е делото, което в момента върви с пълна сила, се посочва в докладите.

Той вече не представлява гренадерската гвардия и е бил помолен да напусне преди началото на вечерята, съобщава The Sun.



Все пак херцогът присъствал в залата, но в ролята на частно лице. „Той седеше в задната част на стаята. И нямаше право да вечеря с брат си. Говорителят на Кларънс Хаус каза: „Гренадерската гвардия беше представена от регионалния подполковник, който е генерал-лейтенант Роланд Уокър“, разкрива източник пред изданието.

Вторият син на кралицата е подсъдим по делото, заведено Вирджиния Робъртс, в което тя го обвинява в сексуално насилие над нея, когато е била тийнейджърка. По думите ѝ тя била част от трафика на момичета от милиардера педофил Джефри Епщайн, бивш приятел на херцога. Била наета специално, за да прави секс с Андрю в Лондон, когато е била на 17 години, или с други думи - на непълнолетна възраст според американското законодателство.

Вирджиния също така твърди, че днес 61-годишният Андрю я е малтретирал сексуално в имението на Епщайн в Манхатън и в частното имение на Епщайн на Вирджинските острови в САЩ. От своя страна Андрю, девети по ред за трона, многократно отрече обвиненията за каквато и да е връзка с Робъртс.

Според тълкуванията на наблюдатели обвиненията срещу Андрю сериозно са разклатили не само имиджа му сред обществото, но и са провокирали у други кралски особи омраза към него. Братята и сестрите му изключват завръщането му в кралската компания, а принц Уилям го вижда като „опасност“ за монархията, твърдят кралски източници.

Четете още: Колко сладко! Кралицата се появи с бастун за първи път на събитие