Автор
Ева Григорова

‘’Сексът и градът’’ вкара в беля велоергометъра Peloton и направи истинска звезда инструкторката на Тузаря

Продължението на сериала “Сексът и градът” вкара в неочаквана беда популярната компания за фитнес уреди Peloton.

В първия епизод на поредицата дългогодишният любим на Кари Брадшоу - Тузаря, изигран от Крис Нот, припада и умира след 45-минутна тренировка с уреда Peloton, носещ името на компанията производител. "И просто ей така Тузаря умря", казва Кари в сцената. Това доведе до рязък спад в акциите на компанията и хиляди коментари от притеснени потребители в интернет.

View post on Instagram
 

От Peloton обясняват, че те са разрешили показването на уреда им в "Просто ей така", както и поява на инструкторката Джес Кинг, която играе Алегра. Това, което от компанията не са знаели - или поне така твърдят - е, че новият сериал ще покаже как Тузаря умира след тренировка с уреда им.

Компанията за фитнес уреди сега заема позиция, че нездравословните избори на персонажа са по-вероятна причина за смъртта му, а не използването на техния велоаргометър. Преди да се качи на уреда, Тузаря е показан да пуши пура.

View post on Instagram
 

Peloton дори пуснаха нова реклама на своя уред, в която Тузаря буквално е възкръснал. На нея се вижда как той пие вино именно в компанията Джес Кинг. Той вдига тост с думите “За новото начало”. “Изглеждаш чудесно” - пък е отговорът на инструкторката. “Чувствам се чудесно” - казва Тузаря, сочейки с глава своя велоергометър. “Искаш ли да покараме пак? Животът е твърде кратък, за да не го направим” - допълва той.

“И просто така … на света беше напомнено, че честото каране на колело стимулира и подобрява здравето на сърцето, белите дробове, както и циркулацията на кръвта, което намалява риска от сърдечно съдови заболявания. Карането на колело усилва сърдечния мускул, намалява пулса и нивата на мазнини в кръвта” - казва глас зад кадър, който всъщност принадлежи на актьора Райън Рейнълдс. “Той е жив” - завършва рекламата.

Редица адвокати изказаха мнение, че Peloton имат основание да съдят създателите на сериала, а дали това ще се случи, предстои да разберем.

Фитнес инструкторката на Peloton, чиято тренировка следва Тузаря, преди смъртта си, пък се превърна в истинска сензация в интернет.

View post on Instagram
 


36-годишната Джес Кинг играе ролята на бразилката Алегра, а броят на нейните последователи в Instagram се удвои само за няколко дни, след появата ѝ в сериала. Кинг все още не е коментирала начина, по който героинята ѝ е представена в поредицата и дали е знаела, че нейна тренировка ще доведе до смъртта на Тузаря.