Автор
Ива Петрова

Алексия – футболистката, която задмина по рейтинг Меси и Роналдо

Няма запален играч, който да не знае за FIFA 23 – последната видео игра за футболна симулация, създадена от Electronic Arts Sprts, като част от поредицата FIFA. С нея се поставя краят на една ера, но да оставим сантименталностите настрана, тъй като сме убедени, че предстоят още по-добри и шеметни игри на компанията.

Това, което привлече вниманието ни към въпросната игра е един прецедент. На всеки футболен фен, който си пада по спортните видео игри е добре известно, че всяка година излизат класации на играчите с най-висок рейтинг. Тук идва интересното...

Докато през всичкото това време сме свикнали да виждаме в челото неизменните Кристиано Роналдо и Лео Меси, то този път „боговете на футбола“ са изместени от върха, и то не от кого и да е, а от… жена.

И така, тази година първото място принадлежи на Алексия Путеяс, която се оказа с най-висок рейтинг в цялата игра, пише ESPN.


Алексия изобщо не е случайна. Футболистката е носителка на Златна топка при жените и може да се похвали с 92 рейтинг във FIFIA 23. Зад нея остават Лео Меси, Кевин де Бройне, Бензема и Мбапе с 91 рейтинг. Що се отнася до Роналдо, неговият рейтинг във FIFA 23, която ще бъде пусната в продажба на 29 септември, ще бъде 90, което го нарежда на осмо място.

За разочарование на феновете на Алексия обаче в играта не е включен клубният ѝ отбор Барселона, тъй като са налични само женски отбори от Англия, Франция и Испания. За сметка на това обаче всеки футболен фен ще има възможността да разбере на какво е способна Путеяс в играта, защото тя ще бъде включена в женския национален отбор на Испания.

Четете още: 'Какво я риташ тая топка като момиче' вече изобщо не звучи като навремето: За женския футбол и голямата БГ звезда в него