Биографът на Филип: Хари е виновен за Мегзит, той е излъгал Меган

Принц Хари е трябвало да подготви Меган Маркъл за живота в кралското семейство, но не го е направил, за да не я откаже, защото знаел, че ще ѝ бъде трудно да се впише. В това обвини херцога на Съсекс биографът на покойния принц Филип – Робърт Джобсън.

Според него кралският наследник, който неотдавна абдикира и в момента живее в Калифорния с любимата си и сина им Арчи, умишлено не е разяснил на американската си изгора всички тайни, които се крият във фамилията. Защото вероятно в противен случай нямаше да се стигне до сватба. От друга страна Джобсън споделя, че ако Хари беше подготвил Меган по-добре, може би нямаше да има Мегзит и мирът в кралското семейство нямаше да изглежда толкова недостижим.

Робърт е категоричен, че принцът носи изцяло вината за сегашните скандални отношения между него и Маркъл с останалите членове от фамилията.



„Да бъдеш част от кралското семейство е много сериозна и тежка работа. Хората не вярват в това, но е истина. Животът във фамилията не е бляскав и не се е харесал на Меган“, споделя Робърт Джобсън.

Биографът заявява, че благодарение на слабите напътствия на Хари, Меган се е чувствала несигурна и не е знаела как функционира кралското семейство. И че едва след сватбата е започнала да разбира много неща, които в последствие не е харесала. Маркъл не можела да понесе факта, че Уилям и Кейт са толкова обичани и боготворени във Великобритания и постоянно искала тя и Хари да се конкурират с тях, което е крайно неприемливо.

Биографът на Филип заяви, че обвинява херцога на Съсекс за всичко, тъй като той вероятно е знаел с колко трудности ще се сблъска Меган след сватбата им.

В момента отношенията на херцозите на Съсекс с останалите представители на кралското семейство са повече от сложни. И докато кралица Елизабет изглежда, че е склонна да прости на Меган и Хари за изявата им при Опра и всички скандални тайни от живота им на Острова, един друг член на семейството сякаш е непоколебим и вероятно никога няма да преглътне обидата си. Вероятно вече се досещате, че това е по-големият брат на принца – Уилям, който според кралски експерти едва сдържа гнева си след излъчването на интервюто.

Говори се, че херцогът на Кеймбридж е огорчен най-вече от Меган Маркъл и това, което тя сподели за съпругата му Кейт. Уилям не можел да превъзмогне яда си, тъй като любимата му е била един от хората, които помагали безрезервно на американката да се запознае с правилата в семейството и да продължи спокойно напред, но всеки път усилията ѝ се оказвали напразни. Уилям категоризирал изказването на Меган като несправедливо, когато тя разказала как Кейт я била разплакала дни преди сватбата ѝ. Постъпката ѝ дори е била подла, тъй като знаела, че Мидълтън няма как да отвърне публично.



За херцогинята на Кеймбридж обвинението на Меган било удар под кръста, защото тя винаги е искала да бъде на заден план и единствено да помага на всеки, който се нуждае. Без суета и без публични скандали.

Друг любопитен факт е, че принц Уилям се съмнявал в снаха си още от самото начало. Според биографа Робърт Джобсън той се опитвал да подтикне брат си да забави топката с Меган и да не прибързва с женитбата. Уилям не одобрявал факта, че Меган е съсредоточена върху изграждането на собствения си образ и може би намеренията ѝ към Хари изобщо не са били толкова чисти, а са с цел популярност и имиджът на кралското семейство съвсем не е бил сред приоритетите ѝ. Херцогът на Кеймбридж обаче запазил съмненията за себе си, но след всички премеждия с Меган, му било трудно да крие какво е истинското му мнение за нея.

Дали принц Хари е можел да предскаже, че един ден ще избяга от семейството си в името на любовта и дали наистина е подлъгал любимата си според вас?

Четете още: Нова кралска криза: Никой от семейството не иска да говори с Хари, вижте защо