Нова кралска криза: Никой от семейството не иска да говори с Хари, вижте защо

След поредицата от взривоопасни пререкания между Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл с останалите членове от кралското семейство, настъпи временен мир покрай смъртта на принц Филип. Херцогът на Съсекс дори се завърна във Великобритания, за да каже "Сбогом" на дядо си и да проведе разговор с брат си Уилям и баща си Чарлз. Уви, според кралски експерти, тримата господа не са успели да изгладят отношенията помежду си и точно ден преди рождения ден на кралица Елизабет, Хари отлетя отново за САЩ.

Днес научихме и още една тревожна новина - преговорите са временно прекратени, а причината е притеснението на Уилям и Чарлз, че всяка дума, която си кажат с Хари и Меган може да изтече в публичното пространство. Говори се, че след погребението на принц Филип не са проведени плодотворни преговори и вероятно сложните отношения в кралската фамилия няма да бъдат разрешени в скоро време.

Представителите на фамилията са шокирани от бързината, с която се разпространяват строго пазени тайни, включително и за разговора, който е провела Меган с Елизабет в дните преди погребението на херцога на Единбург. Още през 2019 г. някои от близките приятели на Маркъл започнаха да споделят детайли от живота ѝ в кралското семейство, но по-късно самата тя отрече да е разрешавала, на когото и да било да говори от неино име пред медиите.

Към днешна дата братята Уилям и Хари продължават да не разговарят, но предстои още на 1-ви юли отново да се видят очи в очи, когато ще бъде открит паметник на покойната им майка, принцеса Даяна.

Четете още: Поредният удар на Хари към кралицата в един от най-важните дни в живота ѝ