Кой не си е мечтал да надникне в необятния Космос? Или поне да си поговори с астронавт, който да му разкаже какво е чувството да си в безтегловност и да осъзнаеш колко малка всъщност е Земята? И какво се случва, когато се откъснеш от нея?

Едва ли някой би пропуснал възможността да си поговори с астронавт, който в момента се намира в Космоса. Напротив, това е едно от най-вълнуващите преживявания, които човек може да си подари. В началото на седмицата Брад Пит имаше удоволствието да се свърже с Международната космическа станция и да проведе разговор лично с астронавта Ник Хейг. Една от причините да го стори бе участието на Пит във филма „Към звездите“. В лентата той самият влиза в ролята на астронавт и работата му по персонажа е възбудила още повече любопитството му към живота в Космоса.

Основна тема в разговора между Ник Хейг и актьора беше безтегловността. Астронавтът признава, че е изгубил чувството да стъпва по земята и че болезнените му мазоли са изчезнали.


Като една истинска звезда, Брад Пит не пропусна да фокусира разговора и към себе си. Той попита Ник дали превъплъщението му в ролята на астронавт е било добро и също така пожела да направи сравнение между него и Джордж Клуни, който пък играе сходен персонаж във филма „Гравитация“. В отговор Ник Хейг похвали Брад Пит и изтъкна, че категорично той е бил по-убедителен от колегата си.



В края на разговора Брад благодари за възможността да се свърже с Международната космическа станция и сподели, че отдавна е мечтаел за този момент.

Четете още: Ученик дари 5000 лева за дрехи и тетрадки на бедни деца