Автор
Теодор Муховски

Брад Пит цяла година търсел заровено съкровище под френското си имение

Брад Пит беше подмамен да търси заровено съкровище във френското си имение. Звездата каза, че преживяването го е накарало да се почувства „в крайна сметка доста глупав“. Пред някои негови приятели и известни личности Брад Пит разкри, че е прекарал една година в търсене на заровеното средновековно съкровище, под неговото френско имение, което всъщност се оказало, че не съществува.

По някаква причина носителят на "Оскар" поискал да стане ясно, че е бил измамен от мъж, който го убедил, че имотът, който някога е споделял с бившата си съпруга Анджелина Джоли, е дори по-ценен от приблизителните 60 милиона долара, които екс двойката е отделила за него още през 2008 г.

Актьорът каза, че му било съобщено, че притежава „злато на стойност милиони долари“, оставени от средновековните собственици на имението. Съкровището датирало от времето на кръстоносните походи, погребани на територията на имението.



„Бях напълно обсебен“, признава Брад, който се сдобил с радарно оборудване, за да търси имането.

Една година той постоянно мислел за това и вълнението му не стихвало. Може би имало нещо общо с това къде е израснал, защото в планините Озарк близо до дома му на детството в Мисури „винаги имало истории за скрити тайници със злато“.

В крайна сметка Брад се оказал с празни ръце и не открил нищо, а мъжът, който го бил измамил, го привлякъл като потенциален инвеститор в негова радарна компания и му предложил да открива големи богатства с помощта на скъпа техника, за да измами актьора и да се облагодетелства финансово.

Пит си признава, че изпитанието го е накарало да се почувства „в крайна сметка доста глупаво“.

Но поне бил доволен, че всичко е било твърде вълнуващо и той повярвал в идеята.

Въпреки леко смущаващото признание, има основания да се смята, че заровено съкровище наистина може да лежи под историческата вила.

Звездният Château Miraval се намира по протежение на древен римски търговски път и съдържа обширно имение и различни структури, включително параклиса от 13-и век, където той и Анджелина се ожениха.

Замъкът и отличеното му вино от лозята на имота оттогава се превърнаха в основен източник на раздори в продължаващата битка за развод на бившата двойка.



След като Анджелина продаде дела си в бизнеса миналата година на руския милиардер Юри Шефлер, Брад я осъди през февруари, твърдейки, че тя незаконно е пренебрегнала споразумението им никога да не продават акциите си без разрешението на другия.

Джоли не е коментирала твърденията на бившия си съпруг или неговия лов за фалшиви съкровища.

Четете още: Шайло, дъщерята на Анджелина Джоли и Брад Пит, смая мрежата с този танц