Ако на този свят има човек, който може да даде наистина мъдър съвет за това как да изплуваш от дъното и да се качиш на върха, без да слизаш от там, то това определено е Джоан К. Роулинг - нашата днешна рожденичка, която навършва 57 години.

Някога тя е била бедна, бита от мъжа си, изгонена от дома си, самотна майка, без никаква ясна представа за бъдещето. Днес обаче е светило в съвременната литература и само с една гениална идея за обикновено момче с необикновени способности, успя да натрупа цяло състояние. Изминаха почти 20 години от създаването на първа част от поредицата за Хари Потър, но и досега светът не познава по-добро попадение в света на детската литература и фентъзито. Джоан Роулинг е истински феномен, а ние с удоволствие ще почерпим идеи от рецептата ѝ за успех.

View post on Instagram
 

1. Провалите ти помагат да се опознаеш

Почти всички световни звезди, на които се възхищаваме, са преминали през тежки периоди и редица от провали. Но те са тук, за да ни покажат, че няма нищо невъзможно, стига да не се предаваш. Напротив, грешките са прекрасен повод да погледнем какво не правим достатъчно добре и къде преценката ни се разминава с истината.

2. Реализирай идеите си

Щом Джоан е успяла да реализира идеите си, когато буквално е била изхвърлена на улицата от мъжа си, значи и ти можеш. Никога не спирай да работиш за осъществяването на плановете си, дори и крачките ти да са малки. Просто не спирай.

3. Бъди готов за критики

Ако критиките те събарят, не се учудвай, че не успяваш. Посрещни ги с готовност и усмивка и отсей това, което мислиш, че ти е полезно. Не забравяй, че винаги ще има хора, които не те харесват и само чакат да се провалиш и да спреш.

View post on Instagram
 

4. Животът не е списък с постижения

„Ако можех да върна времето назад, сега щях да се върна и да го кажа на 20-годишната аз“, казва Джоан Роулинг в интервю.

5. Винаги има страх и трепет

Естествено е да чувстваш страх, защото излагаш най-уязвимата и съкровена част от душата си пред другите, особено когато си в сферата на изкуството. Трябва да канализираш този страх в енергията да направиш най-доброто, на което си способен.

6. Удари дъното и стани

„Бях свободна, защото най-големият ми страх се превърна в реалност и въпреки това оцелях. Ударих дъното и това беше една чудесна база, върху която да изградя живота си наново.“, Джоан Роулинг.

View post on Instagram
 

7. Не забравяй, че имаш магически сили

„Не се нуждаем от магия, за да променим света. Ние вече имаме магическата сила вътре в себе си: имаме способността да си представим по-доброто“, Джоан Роулинг.

8. Мечтите се сбъдват

На Джоан К. Роулинг ѝ е отнело 5 години, за да напише първата част от поредицата за Хари Потър и още 2 години, за да я издаде. Те са изпълнени с откази и унижения, докато един ден не получава онова „Да“, което променя всичко.

Четете още: Бившите на Дженифър Анистън, които я обожават