Автор
Ева Григорова

Елтън Джон с шокиращо признание за украинско сираче

Войната в Украйна накара Елтън Джон да се върне към момента, в който му било отказано да осинови украинско сираче. Случката е от далечната 2009 г., когато известният музикант и неговия съпруг Дейвид Фърниш.

Тогава двамата пътували до Украйна, където посетили специализиран приют за деца, чиито родители са починали от СПИН и поискали да осиновят 14-месечния Лев, който също бил ХИВ позитивен.

View post on Instagram
 

“Носех това малко момченце на ръце в продължение на часове.” - припомня си изпълнителят. На пресконференцията след това журналистите го попитали дали смята да осинови детето, на което той отговорил: “Всъщност да!”.

“Тъй като съм гей обаче не ми позволиха” - споделя още той. След въпросната случка Дейвид го попитал дали не смята, че е време да имат деца. “Винаги казвах не, но това малко момченце ми казваше нещо. Казваше ми: “Хайде, можеш да бъдеш баща” и това беше моментът, в който решихме да имаме деца, причината беше това малко момченце в Украйна” - разкрива Елтън Джон.

View post on Instagram
 


Според украинските закони осиновителите не трябва да бъдат на възраст над 45 години, а по онова време британският певец е на 62. В допълнение към това властите изискват родителите да имат сключен брак, а Украйна не признава гей браковете.

Елтън и Дейвид сключиха брак през 2014-а година, малко след като Великобритания разреши официално гей съюзите. Те имат и двама сина 9-годишния Илайджа и 11-годишния Закари.