Хич не сме уплашени: Джейсън Момоа влиза в ролята на секси вампир

Джейсън Момоа, който нашумя с образа си на Аквамен от едноименния филм и на воина Хал Дрого от "Игра на тронове", влиза в ролята на кръвожаден вампир във вампирския приключенски екшън "Добър, лош и нежив" (Good Bad & Undead).

В новата холивудска продукция харизматичният 40-годишен актьор си партнира не за първи път с Питър Динклидж, познат като Тирион Ланистър от фентъзи сагата "Игра на тронове".


Режисьор на проекта на студио Legendary е Макс Барбаков, под чиято режисура е и романтичната комедия "Палм спрингс" – хит на фестивала за независимо кино "Сънданс".

Създателите на проекта описват лентата като "среднощно препускане" в света на Брам Стокър (за тези, които не знаят - писателят, спечелил слава като автора на романа на ужаса "Дракула").


Персонажът, в който Динклидж ще се преобрази, е прословутият Ван Хелсинг - последният от прочутата династия ловци на вампири. В кожата на кръпопиеца, дал клетва, че никога повече няма да убива, влиза Момоа. Между двамата се заражда необикновено и забавно партньорство, при което двамата разиграват схема, в която вампирът започва да тероризира народа, а Хелсинг уж го убива срещу заплащане, а в действителност двамата си разделят парите след това.

Другарството им обаче е поставено на карта, когато за главата на вампира е обявено щедро парично възнаграждение и всички свръхестествени създания се втурват в издирването му.

Не така обаче стоят нещата в реалния живот, където Момоа и Динклидж са приятели от години.

Освен вампир, съпругът на 52-годишната Лиза Бонет е и продуцент на филма, а самата продукция, според уверенията на създателите ѝ, обещава невиждано удоволствие за сетивата.

Четете още: Джейсън Момоа: Бях влюбен в жена си от дете