Автор
Ева Григорова

Илон Мъск вярвал, че Граймс не е реална и че е създадена от неговия ум

Илон Мъск смятал, че бившата му приятелка Граймс, е била „перфектният спътник“, но и че не е била реална. Това твърди Девин Гордън в новата документална поредица на BBC The Elon Musk Show, съобщи The Sun.

По време на романса им изпълнителният директор на Tesla смятал, че певицата е “симулация, създадена от него“.

„Граймс ми е казвала многократно, че Мъск има тази теория за нея, че тя не е истинска“, обясни той пред изданието. „Той смята, че тя е симулация, която е създадена от него и съществува в мозъчната му кора, като нещо като перфектния спътник за него. Което звучи малко налудничаво и може би дори малко страховито, но въпреки това тя е съгласна с него. Граймс каза, че се чувства точно като симулация, която е идеално създадена за него.” - твърди Гордън.



Илън и Граймс се събират и се разделят от 2018 г. насам. Двамата имат и две деца, 2-годишния XÆ A-12 и 10-месечната Екса Дарк. В друг клип от документалната поредица Девин допълва, че Илон и Граймс разкрили пред него, че всъщност са се свързали чрез ужасяващ мисловен експеримент. „И двамата се пошегуваха с една страшна теория за изкуствения интелект в бъдещето, наречена Roko’s Basilisk, която всъщност дори не разбрах“, каза той. „И нейните интереси са същите като неговите, и нейната музика е много технологично ориентирана.“ - допълни той.



Мъск и Граймс се разделиха през септември 2021 г., след тригодишна връзка, но певицата каза, че “няма подходяща дума“ за текущото състояние на връзката им. „Вероятно бих го нарекла мое гадже, но ние сме много флуидни“, каза тя преди време пред Vanity Fair. „Живеем в отделни къщи. Ние сме най-добри приятели“, обясни тя тогава. „Виждаме се непрекъснато... Ние просто имаме нещо помежду си и не очаквам другите хора да го разберат.” - допълни певицата.