Автор
Ева Григорова

6 стряскащи факта за бащата на Илон Мъск, който се сдоби с дете от доведената си дъщеря

Семейство Мъск не спира да изумява света с темповете, с които се увеличава. Миналата седмица стана ясно, че Илон Мъск тайно е станал татко на близнаци, а вчера разбрахме, че неговият баща Ерол се е сдобил с втори наследник от доведената си дъщеря.

За майката на най-богатия човек в света Майе, която е бивш модел и диетолог, знаем много повече, отколкото за неговия баща. Едно е сигурно обаче - двамата не са в добри отношения.

През 2020-а година, когато стана ясно, че Ерол има връзка с доведената си дъщеря, милиардерът го нарече "ужасно човешко същество". Всъщност бащата на Илон е отглеждал настоящата си половинка, откакто тя е била на 4-годишна възраст, което много хора биха определили като недопустимо.

Майката на Илон Майе също не остава с никак добри спомени от бившия си съпруг. Тя го определя като "физически, финансово и емоционално манипулативен и насилващ". А след развода не само, че не получава издръжка, а дори едва свързва двата края.

Ето и няколко стряскащи факта за Ерол Мъск, бащата на най-богатия човек в света:

1. Илон е наследил интелекта си от своя баща

Ерол Мъск има множество таланти. Той е в строителния бизнес и има десетки реализирани проекти в Южна Африка, благодарение на които натрупва богатство. Дори синът му го определя като "блестящ инженер" и споделя, че от него е наследил тези свои умения.

Освен това Ерол е пилот, моряк и съсобственик на мина за изумруди в Замбия.


2. Бил е женен за Мае Мъск в продължение на 9 години

76-годишният Ерол е бил женен за майката на Илон Мае в продължение на 9 години. Двамата са били семейство в периода 1970-1979 и имат три деца. Това са Илон, роден през 1971 г., Кимбал, роден през 1972 г. и Тоска - родена през 1974 г.

3. Ерол има 7 деца

Медиите шушукат, че Илон Мъск е баща на 10 деца, а по всичко личи, че неговият баща го догонва. В свое интервю пред The Sun Ерол разкри, че има две “непланирани” деца от своята доведена дъщеря Яна, родени през 2017-а и през 2019-а година. Той има две деца и от майката на Яна Хейди, за която е бил женен почти две десетилетия.


4. Той вярва силно в продължаването на рода

Подобно на сина си Илон, Ерол е много открит по темата с децата. „Единственото нещо, за което сме на Земята, е за да се размножаваме“, каза той пред The Sun. „Ако можех да имам още едно дете, щях. Не виждам причина да не го направя.” Той добави още, че светът днес можеше да е много различен, ако се беше поколебал дали да има деца на младини, когато са родени по-големите му деца. „Ако бях мислил за това тогава, Илон или Кимбал нямаше да ги има“, каза той.


"Правя всичко възможно, за да помогна на кризата с недостатъчното население. Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията до момента", написа пък миналата седмица Илон, признавайки, че тайно е станал баща на близнаци.


5. Ерол наричал Илон “идиот”

Илон Мъск неведнъж е споделял, че детството му било доста нещастно, той дори призна, че е бил жертва на вербално насилие от страна на баща си. Наричал го е "идиот" и не е спирал да му повтаря, че няма да успее да направи нищо от това, което си е наумил. Ерол пък му отговори, че просто е трябвало да го направи човек, защото е бил едно разглезено дете.

6. Хората наричали Ерол “прасе”

Майката на Илон Мае пък сподели пред Harper’s Bazaar, че двамата с Ерол имали изключително токсична връзка. “Всички наши познати го наричаха “Прасето”, заради начина, по който той се държеше с мен”.

“Като всяка друга жена подложена на тормоз, бях засрамена, имах чувството, че греша. Той непрекъснато ми повтаряше, че съм глупава, грозна и скучна. Той беше много богат, но направи всичко възможно да не получа нищо от състоянието му.” - допълни тя.