Автор
Антония Дамянова

Какво даде сили на болния от рак Джеф Бриджис да се изправи на крака и да танцува (Снимки)

Холивудският ас Джеф Бриджис разкри шокиращата вест, че е болен от рак на кръвта през 2020 г. През януари 2021 г. актьорът се зарази и с Ковид-19.

Едно друго, далеч по-жизнерадостно събитие в семейството на Бриджис обаче, успя да влее лъч щастие в неговия живот. През лятото на 2021 г. Хейли - най-малката от трите му дъщери, се омъжи.



Малко преди това той е успявал да стои изправен не повече от 45 секунди, признава самият актьор наскоро в интервю. Новината, че дъщеря му ще се омъжва, му дава стимул за живот и сили да подобри състоянието си. Така той започнал да се учи отново да стои прав и да ходи с помощта на специален треньор. Ежедневните тренировки му вдъхват още повече сила и воля да се възстанови, колкото се може по-бързо.



"Един ден просто си казах: "Мисля, че съм готов." И наистина, не само я изпратих до олтара, но и танцувахме заедно!", разказва щастливият баща.

"След химиотерапията аз просто нямах имунна система и бях лесна мишена за Ковид. На фона на вируса, рака ми се стори малка болежка", допълва още 72-годишният Бриджис, който остава близо половин година в болница, когато състоянието му е било доста критично.

Джеф Бриджис е с четири номинации Оскар и носител на Оскар за "Лудо сърце". Известен e с впечатляващите си роли в редица запомнящи се кинозаглавия, сред които "Големият Лебовски", "Кралят на рибарите", "Паника на Арлингтън Роуд" и мн. др.

Четете още: Шакира и Пике се разбраха