Катрин Тасева отбеляза рождения си ден с мила снимка от детството си

Наричат я грацията със златно сърце заради спонтанното ѝ решение да продаде за благородна кауза единствения си златен медал от световна купа, който го спечели със съчетанието си на бухалки през 2019 г. в София.

Тогава тази удивителна млада жена буквално разчувства всички с решението си да помогне на футболиста Иван Тодоров, който се бори с тежко заболяване. За целта обяви търг за първия си златен медал. Момичето събра 10 000 лева и помогна на бившия футболист. След което изненадващо анонимен дарител ѝ върна медала, защото трябва да бъде при шампиона, не при него. “Много е ценен и много го обичам, но той е просто един предмет, с който мога да се разделя”, каза тя. За своя жест спортистката получи и приза “Жена на годината”.

View post on Instagram
 

Зад гърба си тя има куп медали от световни и европейски състезания по художествена гимнастика.

Когато вече е част от клуба „Илиана“ печели първия си медал в многобоя на световна купа – бронзов, както и сребро на бухалки и бронз на топка в Ташкент. На Световната купа в София е сребърна медалистка в многобоя след най-добрата си приятелка Невяна Владимирова. През 2018 г. вече е втора в света отборно на шампионата на планетата в София. Шеста в многобоя на домашното световно. Сребърна в многобоите на световната купа в Пезаро и Гран при в Киев. С медали и на четирите уреда на световната купа в София, включително онзи, златния на бухалки,с който тя докосна сърцата на мнозина.

View post on Instagram
 

Да, сигурно вече се досетихте, че става дума за златното момиче на художествената гимнастика Катрин Тасева, която днес навършва 24 години.

"Благословена, удовлетворена, вдъхновена", така се чувства на рождения си и имен ден красивата Катрин. Повода талантливата ни състезателка отбеляза със снимка от детството си.

View post on Instagram
 

"Любимият ми ден! Изкачих още едно стъпало към това да открия себе си, да създам себе си и да разбера коя искам да бъда!", пише спортистката на профила си Инстаграм. В поста си тя споделя още, че се чувства "влюбена и влюбваща се все повече в живота и още по-смела".

Тасева се сбогува с художествената гимнастика през август тази година. Решението си тогава тя сподели с емоционален пост. "06.08.21 г. за последно стъпих на голямата сцена! Трудно за вярване, но е факт! Извървях дълъг път, осеян с много трудности и препятствия, за да стигна до тук и искам да благодаря на всеки, който е бил до мен и ме е подкрепял през тези години!".

View post on Instagram
 

Припомняме, че през 2020 г. тя преживя тежък момент, когато нейният приятел Николай Щерев - бивш национал по борба, загуби битката с COVID-19 едва на 33 години.

View post on Instagram
 

Четете още: Почитаме Св. Екатерина – покровителка на майките и децата