Кой е красавецът от безпрецедентния хитов сериал ‘Игра на калмари’ - актьорът, в когото целият свят се влюби

Ако още не сте чували за актьора от Южна Корея - новият секссимвол, чийто покоряващ чар плени сърцата на милиони жени по света, време е да ви запознаем с него.

Неговото име е Ви Ха Джун, а филмът, който му донесе световна слава, е най-гледаният в историята на Netflix сериал „Игра на калмари“ - тотален хит и социален феномен, който продължава да привлича вниманието на зрители от всяка кътче на планетата. Фейсбук, Инстаграм, Туитър и Тик-Ток буквално преливат от снимки и коментари за поредицата, която се появи в стрийминг платформата на 17 септември.

View post on Instagram
 

На какво се дъжи невъобразимият успех на този южнокорейски сериал

Представете си, че любимата ви игра от детството е кървава и смъртоносна. Именно това е предпоставката за последния голям успех на Netflix – Sqiud Game. „Игра на калмари“, както е преводът му на български, разкрива тъмни и неочаквани улики за настоящия свят, върху които си заслужава да се замислим. Посланието в тази южнокорейска продукция е до болка разтърсващо и, уви, познато –филмът е мощна алегория за настоящето и нашето силно конкурентно е неравностойно общество, в което едни хвърлят милиони за пошли забавления, а други – едва оцеляват, затъвайки в кредити и дългове към банки. Всъщност, нищо ново под слънцето с изключение на това, че всичко това ни се поднася чрез простичък и силен обектив на детска игра.

View post on Instagram
 

Сюжетът се върти около 456 души, които се озовават на самотен остров, където трябва да се състезават в детски игри за голяма сума пари. Дотук добре. Загубата и неподчинението обаче водят до… смърт. Не толкова жестоко, колкото звучи, тъй като втората реколта играчи напълно осъзнато се впускат в кървави битки с желанието да грабнат няколко милиона. Някои от тях трудно печелят симпатиите на зрителите, тъй като са крадци и измамници, но други – печелят сърцата ни с тежките си житейските съдби и неволи, довели ги дотук. Ето затова „Игра на калмари“ ни дава много. Той е букет, събрал в едно най-красивото и най-грозното в човешките взаимоотношения, той е училище на стратегиите и интелекта и огледало на това докъде би стигнал човек, за да оцелее. Засегната е и опозицията бедни-богати, като вторите са „ВИП гости“, които залагат на играчите и гледат смъртта им за забавление.

Млад полицай пък ни показва какво се случва от другата страна. В търсене на изчезналия си брат той се внедрява в екипа, който се грижи за провеждането на игрите и контрола над участниците. Правило №1 сред работниците е лицето ти винаги да е скрито, което му помага да разкрие къде отиват труповете. Именно в ролята на полицая влиза харизматичният и очарователен Ви Ха Джун.

View post on Instagram
 

Кой е Ви Ха Джун

Ви Ха Джун е на 30 години (,роден е на 5 август 1991 г.) и е доста известен в родината си. До момента, в който зрелищният и напрегнат сериал „Игра на калмари“, който отбелязва невиждани досега нива на гледаемост, не накара целият свят да заговори за него. Само за три седмици феновете на Ви Ха Джун в Инстаграм скочиха от 4 хиляди на 8, 200 млн., като към момента броят на последователите му в социалната мрежа продължава главоломно да расте.

„Отидох на прослушването с желанието да стана част от прекрасния екип, съставляващ букет от най-любимите ми актьори и, разбира се, заради невероятния режисьор, на чийто филми винаги съм се възхищавал - Хванг Донг-Хюк. Наистина много исках да се справя добре и да бъда избран за ролята“, казва Ви Ха Джун в скорошно интервю пред сайта Vulture по повод излизането на поредицата. Привлече ме смелостта на героя, с която той-се впуска в най-опасното изпитание в живота си в търсене на изчезналия си брат."

View post on Instagram
 


„Искаше ми се да можех да имам повече сцени с другите актьори“, добавя още той. „Но фактът, че успях да изиграя герой в поредица от такава величина, ме кара да се чувствам горд със себе си от това, че съм израснал като актьор. Страхувах се много дали ще се справя с ролята, тъй като се изискваше много добра подготовка за нея."

На въпрос дали ще има втори сезон, Ви Ха Джун отговаря така: „И аз умирам да разбера. Не съм чул нищо, така че наистина искам да знам какво ще се случи... Ако трябва да има втори сезон и ако моят герой Джун-хо се завърне в него, аз лично се надявам, че можем да разгледаме отношенията му с брат му, както и какво е провокирало у него да направи този избор. Това е моето лично желание."

View post on Instagram
 


Относно това доколко добре борави с английския език, Ха-Джун признава, че говори английски, но не крие, че не е съвсем уверен в свободното му владеене. „Когато снимах VIP сцената, едно от нещата, за които се притеснявах, беше, че трябваше да използвам реплики на английски... Това бе първият път, когато снимам сцена с некорейски актьори на снимачната площадка, затова се подготвих много старателно преди това."

На въпрос как се чувства като секссимвол, показващ плочките, позирайки за кориците за месец октомври 2021 г. на списание Men’s Health Korea, Ха Джун е изключително скромен и откровен. „Това просто ме изчервява“, призна той пред Vulture. „Всъщност бях много кльощаво дете; преди да се присъединя към армията. Всички тези коментари, в които ме наричат секси и какво ли още не на тези снимки, ми носят много радост, но също така ми става и малко неудобно. Ако знаех, че ще предизвикам такъв голям интерес към себе си, щях да работя повече и да отделя повече време, за да се представя физически по-добре пред феновете си."

View post on Instagram
 

Относно статуса си на секссимвол Ха Джун споделя, че не гледа на него твърде сериозно, но признава, че популярността на корейските актьори и звездите на K-поп се дължи до голяма степен именно на сексапила и чара им.

Коя е съпругата на Ви Ха Джун? Тя не съществува! Въпреки че държи личния си живот много личен, Ха Джун разкрива, че все още не е женен.

Има ли дъщеря? За да успокоим фенките, които са се натъкнали на някои очарователни снимки в Инстаграм, на които любимецът им гушка малко момиченце в ръце, бързо ще им отговорим, че Ха Джун няма дъщеря. Но пък има племенница, която обожава и нарича своята „принцеса“.

View post on Instagram
 

Както стана вече ясно по-горе, Ха Джун служи в армията, както е наложено в Южна Корея, а това определено му е помогнало в работата му по-късно и на актьор. „Аз изграждам мускули с тренировки, откакто влязох да служа в армията“, казва той. "Обикновено ходя на фитнес пет дни в седмицата, за да тренирам, но сега го правя у дома поради пандемията."

В какви филми се е снимал Ха Джун и какво му носи професията на актьор. Преди да участва в Squid Game, Ха Джун има роли в няколко корейски тв драми и телевизионни сериали. Известност в родината му донасят тв сериалиге „Романтика е бонус“, „Отново на 18“ и „Нещо в дъжда“. Признава, че се е насочил към актьорската кариера отчасти, за да подобри собствената си увереност, и за щастие, това му се получи прекрасно.

View post on Instagram
 


„Тъй като малъкт бях много хилав и невзрачен, имах относително ниско самочувствие и не бях доволен от себе си“, признаватой. „Работейки като актьор и представяйки се в различни образи, виждах как хората реагират с любов, изпитват радост от произведенията, в които участвам, и това наистина промени живота ми към по-добро. Част от причините да избера актьорската професия са и моите родители, които винаги са ме подкрепяли във всяко мое начинание. Наистина в тази професия има и много предизвикателства и болка, но щастието в очите на родителите ми винаги ми е давало стимул да продължа напред. Но не това е най-важното. Баща ми често ми казва, че има едно друго нещо, което е по-важно от това да бъдеш добър актьор. И то е да бъдеш преди всичко добър човек."

View post on Instagram
 

Четете оше: Звезда от 'Игра на калмари' е новото лице на Louis Vuitton