Автор
Антония Дамянова

Кралицата с пореден жесток удар срещу Меган и Хари - няма да повярвате какво направи

Принц Хари се сблъска с гнева на кралската фамилия вчера, след като стана ясно, че неговата книга заплашва имиджа на британската корона, а оттам – и блясъка на предстоящия платинен юбилей на кралица Елизабет Втора по повод 70-години от нейното управление.

Решението на херцога да издаде мемоарите си през същата година, когато баба му празнува 70-годишнината си като кралица на Великобритания, бе наречено „дълбоко неуважително“ от наблюдатели и журналисти. Това според експерти би могло да задълбочи още повече влошените отношения между херцозите на Съсекс и останалите членове на кралската фамилия.

Анонимни представители на кралския двор твърдят пред Daily Mail, че вътре в Бъкингамския дворец нарастват възмущението и чувството на гняв, предизвикани от желанието на Хари да разкрие в книга неизричани досега моменти от живота си в двореца.



Повод за негодуванието сред членовете на кралското семейство е не само решението му да напише такава книга, но и от „явно умишлено“ планираното време на нейното публикуване.

С това си действие „чашата на търпението“ на кралицата спрямо Хари и Меган може да прелее, допълват запознати пред изданието.

Известно е, че в момента кралското семейство е изцяло фокусирано върху превръщането на предстоящата година в радостен повод, когато кралицата ще стане първият британски монарх, празнуващ 70 години на трона, но за съжаление книгата на принц Хари ще бъде новината, която може да помрачи сериозно това грандиозно и дългоочаквано събитие, уточняват източниците пред медията.



Според прогнозите им поканата на кралицата към Хари, Меган и техните деца да се присъединят към кралското семейство на балкона в Бъкингамския дворец, за да отбележат нейния юбилей през юни следващата година, може да бъде отменена.

„Нейно величество полага големи усилия, за да поддържа връзката си с внука и семейството му - усилия, които дори са в разрез с професионалните решения, които кралицата би могла да вземе, споделя приближен на Елизабет Втора. А едно от тях е именно това да оттегли поканата си към по-малкия си внук и съпругата му Меган Маркъл.

Припомняме, че преди два дни принц Хари съобщи неочаквано, че вече близо година работи тайно по книга, която ще разкрие повече за живота му. Тогава той добави, че пише книгата "не като принц, какъвто бях роден, а като мъжа, в когото съм се превърнал" с "надежда, че разказвайки историята си, мога да помогна и да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща, отколкото си мислим".

По думите му в мемоарите си той споделя "грешките и научените уроци", както и своите "възходи и падения" , а също и стремежа си "да бъде точен и да се придържа напълно към истината".

Какво ще бъде заглавието на книгата, засега все още не е ясно, освен това че финалният ѝ вариант ще бъде предаден тази есен, а през 2022 г. ще се появи и на книжния пазар.

Според близки до британския трон никой от кралското семейство не е знаел за плановете на принца и това именно е предизвикало техния и гнева на кралицата.

Четете още: Тайната книга на принц Хари или поредният удар срещу кралското семейство