Автор
Ева Григорова

Тайната книга на принц Хари или поредният удар срещу кралското семейство

Въпреки че наскоро британските медии публикуваха информацията, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл планират да организират кръщенето на дъщеричката им Лилибет в замъка Уиндзор, за да скрепят отношенията си с кралското семейство, по всичко личи, че това е малко вероятно да се случи.

Принц Хари съобщи неочаквано, че вече близо година работи тайно по книга, която ще разкрие повече за живота му.

Внукът на кралица Елизабет Втора добави, че той пише книгата "не като принц, какъвто бях роден, а като мъжа, в когото съм се превърнал" с "надежда, че разказвайки историята си, мога да помогна и да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща, отколкото си мислим". Той допълва, че в своите мемоари ще сподели "грешките и научените уроци", както и своите "възходи и падения" и ще се стреми "да бъде точен и да се придържа напълно към истината".



Книгата вече е продадена на издателство "Пенгуин Рандъм Хаус", а според медиите стойността на сделката е 20 милиона долара. Хари побърза да разкрие, че приходите от неговите мемоари ще отидат за благотворителност.

Любопитен е фактът и че Хари подготвя книгата си заедно ghostwriter или “автор в сянка”, който всъщност пише книгата. Това е носителят на награда “Пулицър” Джей Ар Моринджър. Той е работил по автобиографиите на Андре Агаси и на съоснователя на NIke Фил Найт. Според запознати Джордж Клуни е представил Моринджър на принц Хари. Следващата година Клуни ще екранизира личния мемоар на писателя - "The Tender Bar".

Все още не е ясно какво ще бъде заглавието на книгата на принц Хари, но финалният ѝ вариант ще бъде предаден през октомври тази година, което означава, че вероятно ще се появи на пазара през 2022 г.



Според близки до британския трон никой от кралското семейство не е знаел за плановете на принц Хари и те отново са изненадани от поредния му медиен ход.

Не закъсняха коментарите и от неназовани източници, работещи за кралското семейство.

“Мисля, че всички вече се умориха да се ядосват с тези двамата” и “През последните 18 месеца те направиха всичко, което бяха обещали на Нейно височество да не правят - да изкарват пари от предишния си начин на живот и в качеството си на членове на кралското семейство. За съжаление всичко това започва да става депресиращо предвидимо” - бяха само част от коментарите.

Други източници пък споделят учудването си от “грешките”, които принц Хари смята да покаже в своя мемоар. Тъй като смятат, че досега той никога не е признавал, че нещо се е случило по негова вина, а през последните години обвинява всички, освен него самия и съпругата му, за катастрофалния начин, по който връзките със собственото му семейство се сринаха.

Ето и осем експлозивни неща, които принц Хари би могъл да разкрие в книгата си:

1. Името на члена на кралското семейство, който той и Меган обявиха в расизъм.

2. Истината за скарването между принц Хари и неговия брат принц Уилиям.

3. Повече подробности относно принц Чарлз като родител и защо Хари го обвини, че носи "генетичната болка и страдание".

4. Подборности относно противоречията между Меган и Кейт Мидълтън.

5. Пътувянията на Хари до Лондон след Мекзит и как е бил приет той от роднините си след интервюто с Опра Уинфри.

6. Поискали ли са всъщност Хари и Меган разрешение от кралица Елизабет II да кръстят дъщеричката си Лилибет.

7. Подробности относно обвиненията срещу Меган в тормоз и твърденията, че заради нея няколко служители на двореца Кенсингтън са напуснали.

8. Какво Хари мисли всъщност за отношението на кралското семейство към принцеса Даяна.