Лейди Гага говорeла девет месеца с италиански акцент по време на снимките на 'Домът на Гучи'

За да придаде максимална автентичност на образа на Патриция Реджани, в чиято роля Лейди Гага се превъплъти в новата кинолента на Ридли Скот – „Домът на Гучи“, певицата е била положила невероятни усилия. Сред тях е и това да говори на италиански акцент у дома в продължение на девет месеца, докато траели снимките за филма.

Това 35-годишната звезда заяви по време на гостуването си в австралийското телевизионно шоу The Sunday Project тази седмица. Пред водещата Кари Бикмор тя категорично заяви, че е била готова на всичко в името на изкуството, както и че говоренето с италиански акцент за нея се е оказало приятно предизвикателство, което не я е изтощавало по никакъв начин.

Лейди Гага, която спечели Оскар през 2019 г. за най-добра оригинална песен за A Star Is Born, по-рано разкри, че за добрия ѝ италиански акцент най-много ѝ е помогнала собствената ѝ майка Синтия Джерманота. Именно с нея певицата е разговаряла по този начин през целия снимачен период на филма.

View post on Instagram
 


Известен факт е, че родителите ѝ - Синтия и Джоузеф Джерманота са от италиански произход, но са родени и израснали в САЩ.

Запитана от водещата Кари дали е било „изтощително“ за нея да говори толкова дълго време с италиански акцент, Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джерманота, отговори: „Ами, не, всъщност по-трудно ми беше в моментите, когато трябваше да влизам и излизам от характера. Но намирах за по-малко изтощително да оставам в самия образ.

Изпълнителката на хитовия албум Born This Way добави през смях, че няма никакви намерения да следва подобни методи, когато има дете.

„Живях вътре в героинята и в света на Gucci толкова дълго, защото обичам изкуството“, отбеляза още тя.

View post on Instagram
 


„Обичам естеството на актьорската игра, която обичам с цялото си същество... Затова живеех и дишах през цялото време с личността на Патриция. Това е нещо, което ме вълнува като актьор. Да повярваш в героя си, да се прехвърлиш изцяло в неговото съзнание, мисли и чувства...“

Припомняме, че по-рано италианското произношение на Лейди Гага бе подложено на сериозна критика от страна на италианската актриса Франческа Де Мартини, която бе наета да работи като треньор по италиански акцент от Салма Хайек.


„Чувствам се зле, че казвам това, но акцентът ѝ не е точно италиански, звучи повече руски“, заяви по-рано Де Мартини пред The Daily Beast по повод превъплъщението на певицата в ролята на Патриция, наела убиец за ликвидирането на бившия си съпруг Маурицио Гучи през 1995 г.

Но да се върнем към Лейди Гага, която говори в шоуто надълго и широко за своята трансформация в образа на Патриция, включително и за работата си над италианския акцент. „Започнах да работя над произношението си шест месеца, преди да започнем снимките и се стараех да говоря по този начин през цялото време, докато траеха снимките, отбелязва тя.

За превъплъщението си в образа на Патриция певицата говори неотдавна и пред британския Vogue: „Живях като нея година и половина. И говорех с акцента ѝ в продължение на девет месеца. Останах с нея до последно“, заяви тогава тя, като допълни, че освен акцента си е била боядисала косата, за да се потопи изцяло в характера.

View post on Instagram
 


„Беше почти невъзможно да говоря с акцент като блондинка. Веднага трябваше да си боядисам косата си в същия цвят на героинята ми.“

Филмът е базиран на романа на Сара Г. Фордън, озаглавен „Домът на Гучи: Сензационна история за убийство, лудост, блясък и алчност“ - скандален разказ за лукс, интриги, възходи и падения, но и за същински ренесанс в модната индустрия, завършил с мистериозната смърт на неговия двигател.

Сара Г. Фордън се впуска в щателно проучване на различни документи, свързани с ерата Маурицио Гучи и разговаря със свидетели на някои от описаните сцени, за да създаде изящно написан и страховит портрет на една легенда, чието име все още се смята за еталон на класа и стил.

Фокус във филма са последствията от убийството през 1995 г. на Маурицио Гучи (в ролята Адам Драйвър) - италианския бизнесмен и шеф на модна къща Gucci, извършено по поръчка на бившата му съпруга Патриция (в ролята Лейди Гага).

View post on Instagram
 


Джаред Лето играе вицепрезидента на луксозната модна къща Паоло Гучи, братовчед на Маурицио, а Ал Пачино влиза в образа на Алдо Гучи, председател на компанията от 1953 до 1986 г.

Хладнокръвното убийство на модния потомък Маурицио през 1995 г. шокира света – особено когато бившата му съпруга Патриция беше призната за виновна за организиране на престъплението.

По време на процеса за убийство, който завладя цяла Италия, Патриция пристигаше всеки ден с дрехи и аксесоари на Gucci от главата до петите.

Тогава съдът чу как тя е поръчала убийството на съпруга си, след като той лично ѝ е предложил 650 000 долара в споразумението за развод.

Първоначално Патриция Гучи бе осъдена на 29 години през 1998 г., кто присъдата ѝ бе намалена на 26 години при обжалване. Зад решетките тя лежа 18 години, като част от тях тя споделяше в компанията на любимия си пор Бамби. От затвора Патриция Гучи бе освободена през октомври 2014 г.

Една от най-известните фрази на Патриция, разкриващи пристрастеността ѝ към охолния живот, гласи: „Предпочитам да плача в Ролс Ройс, отколкото да съм щастлива на велосипед“.

View post on Instagram
 

Четете още: Том Форд за 'Домът на GUCCI': Лейди Гага е истинската звезда на филма. Всичко останало е преувеличено и смехотворно