Линда Еванджелиста с първи снимки след несполучливата подмладяваща процедура, която я обезобрази (Снимки)

Линда Еванджелиста – супермоделът от златното поколение на 90-те, сподели кадър с колежката си Кристи Търлингтън. Това се случва за първи път, след като красавицата беше трайно обезобразена вследствие на процедура за разкрасяване, извършена пред няколко години.

На снимката, която е черно-бяла, 57-годишната Еванджелиста и Кристи са в компанията на още две свои приятелки - Инге Фонтейн и Карлин Серф де Дудзееле, в ресторант Kappo Masa, Ню Йорк.

View post on Instagram
 


Под публикацията могат да се забележат коментари на други известни топмодели от поколението на Линда. "Ето това е истинска вечер по женски!", отбелязва въодушевено Синди Кроуфорд.

На смайващото фото реагира и Клаудия Шифър, която публикува емотикони с червени сърчица.

Марк Джейкъбс пък написа: "Най-доброто от НАЙ-ДОБРОТО".



Кадърът е изненада за феновете на Линда, тъй като манекенката не бе споделяла дълго време актуални снимки, след като преди време разкри в социалните мрежи, че е "развила парадоксална мастна хиперплазия или PAH" вследствие на процедури с CoolSculpting.

Промените в тялото ѝ сложили край на кариерата ѝ, а самата тя потънала в дълбока и тежка депресия, вследствие на която спряла дори да излиза от дома си.

Заради обезобразеното си тяло и лице след процедурата, представляваща замразяване на мазнини, красавицата се криела от света и приятелите в продължение на цели пет години.

View post on Instagram
 

"Брутално обезобразена", казва Еванджелиста за "Пийпъл", след като се подлага на CoolSculpting.

Процедурата е одобрена от FDA като метод за отслабване и премахване на упорити мазнини. Линда обаче получава рядък страничен ефект, който се случва на 1% от подложилите се на въпросната интервенция. Мазнините се връщат, а след това се и втвърдяват.

Издутини в областта на брадичката, бедрата и бюста на Еванджелиста започнали да се появяват три месеца след процедурата. Това били местата, които всъщност тя искала да редуцира. След втвърдяването зоните станали абсолютно безчувствени.

От компанията ѝ предложили да ѝ направят липосукция (изсмукване на мазнините) при хирург, който тя сама да си избере. Предложили ѝ дори те да поемат разходите по интервенцията, но при условие, че подпише споразумение за конфиденциалност. Еванджелиста отказала.

Стигнало се дори до там, че ако не си сложи стягащ колан под роклята, кожата ѝ се протривала до кръв.

Днес Еванджелиста е успяла да възвърне увереността и самочувствието си на една красива и достойна жена... въпреки болките и напук на промените, с които ѝ се е наложило да се сблъска.

View post on Instagram
 

Четете още: Как пластичната хирургия осакати най-екстравагантната аристократка в света - херцогинята на Алба