Автор
Ева Григорова

Медийни коментатори съсипаха Хари: Той живее в балон и има двойни стандарти

Въпреки че медийното турне на принц Хари за промотирането на книгата му “Spare” приключи, то все още остава една от най-обсъжданите теми във Великобритания.

Принц Хари „живее в балон“ с оплакванията си относно отношението към него в сравнение с брат си Уилям и тъй като популярността му пада рязко според последните проучвания, херцогът ще „разбере това по трудния начин“, сподели кралският коментатор Виктория Арбитър.



Междувременно в САЩ кралски наблюдател Хилари Фордуич каза, че възмущението на 38-годишния Хари от начина му на живот няма да се хареса на хората в Обединеното кралство, които са толкова затруднени финансово, че „трябва да избират между отопление и ядене“.

Техните коментари бяха направени в деня, в който Ipsos Mori разкри, че популярността на червенокосия принц е намаляла с цели 47 процента сред британците, откакто книгата е пусната в продажба.

Г-жа Арбитър, дъщерята на Дики Арбитър, бивш прессекретар на кралицата, каза: „Тези резултати са доста невероятни, защото имаше период, в който той беше вторият по популярност след кралицата.”



„И мисля, че това донякъде говори за този балон, в който живее принц Хари. Наистина е необичайно да го чуваме да се оплаква, че имал по-малката част от спалнята, когато беше с Уилям за живеели в замъка Балморал.” - допълни тя, реферирайки към откъс от книгата, в който Хари се оплаква, че е трябвало да дели спалнята си с по-големия си брат.

Г-жа Арбитър също коментира някои от оплакванията на принца за нарушаване на личния му живот с решението му да включи в книгата си съдържанието на текстови съобщения между съпругата Меган Маркъл и Кейт Мидълтън.



Тя обясни: „Мисля, че повечето разумно мислещи хора биха се съгласили, че Хари има пълното право да разкаже собствената си история, особено като се има предвид, че толкова много други хора са се чувствали квалифицирани да го направят през всичките тези години. Но за мен е странна готовността му да разкрие дълбоко поверителна лична информация за други членове на семейството без тяхно разрешение, особено след като той самият се е противопоставял на това толкова много години. Така че да, това наистина говори за двоен стандарт.