Автор
Ева Григорова

Меган и Хари: Създателите на бранда, който печели единствено от това да говори срещу собственото си семейство

През 2020-а година Меган и Хари се преместиха да живеят в Америка, шокирайки света с решението си да напуснат кралското семейство.„Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими", заяви двойката тогава.

Херцогът и херцогинята на Съсекс споделиха още, че биха желали да се оттеглят от медийното внимание. По всичко личи обаче, че това е далеч от истината и че двойката среща трудности да реализира своята финансова независимост по градивен начин.

“Мисля, че шокът от Мекзит вече не съществува. Смятам че Меган и Хари доказаха, че смятат да хвърлят гранати при всяка създала се възможност. Независимо дали това ще е интервю с Опра, което тотално шокира кралското семейство или интервю с Елън Дждженерис, в което Меган се прави на глупачка.” - коментира Чарли Лангстън от в. “Дейли мейл”.

“Не мисля, че някой знае какво е следващото нещо, което те ще направят и това води до страх от страна на кралското семейство. В момента двойката доста прилича на бащата на Меган - Томас Маркъл - имаше момент, в който никой не знаеш какво ще каже той, в кое тв шоу ще се появи. Меган и Хари създават в момента същото усещане като него, особено във Великобритания в частност в кралското семейство” - допълва британската журналистка.



Оказва се обаче, че скептицизмът към двойката започва да завладява и Америка, където все повече се появяват критики към херцозите на Съсекс и в частност към Меган.

“Принц Хари е оставил Меган да говори, изглежда сякаш тя е неговият ПР агент и ни казва всеки месец защо неговото семейство не струва, а след това ни казва, че причината да напуснат Великобритания е била в това, че са искали да бъдат оставени намира” - казва Кандис Оуенс, популярна едноименния си подкаст в САЩ.

С ирония тя допълва “и поради тази причина избраха Холивуд, това е район, който не бих препоръчала, ако търсиш уединения, също така не бих препоръчала да си правиш подкаст”.

“Трябва да си призная всъщност, че това е най-лошият подкаст, който съм слушала. Не разбирам хората, които се насочват към това да се представят непрекъснато за жертви, особено в нашата реалност, това е просто остаряло - никой не иска да чуе колко подтисната херцогиня си.” - казва още подкастърката.



Кандис споделя и че в момента Меган и Хари всъщност нямат представа как да изкарват пари. “Целият им бранд се върти около това да говорят, че са жертви, двамата всъщност сключиха сделка с дявола, когато се споразумяха със Spotify. Те смятаха, че ще направят нещо продуктивно и здравословно, но в действителност, това което иска Spotify е кръв. Те искат от тях да продължат да говорят лоши неща за кралското семейство. След смъртта на кралица Елизабет II двамата сякаш не са толкова готови да правят точно това, но истината е, че няма какво друго да предложат. Меган никога не е била невероятна актриса, никой не знаеше коя е тя, преди да се събере с принц Хари, което пък ѝ даде достъп до хората, с които искаше да общува - до милионерите, като Опра например. Но как очаква Меган да изкарва пари? Опра е талантлива, тя е невероятен интервюиращ, има собствена медийна империя. Какъв обаче е талантът на Меган и Хари?” - пита риторично Кандис.



Оуенс продължава с твърдението, че дори човек да не харесва кралското семейство, започва да се чувства малко неудобно да гледа хора, чиито бранд е основан единствено на това да говорят лошо за семейството си, а това е и единственият начин, по който двамата изкарват пари. “Мисля, че за тях отдавна е време да измислят нов план” - завършва Кандис.