Откакто светът заговори за Меган Маркъл, е известно, че настоящата херцогиня и бивша актриса таи голяма болка и обида в душата си. Става дума за отношенията с баща ѝ Томас, които са меко казано сложни. Когато тя бе на прага да влезе в кралското семейство и да стане съпруга на принц Хари, той трябваше да я заведе до олтара, но вместо това остана завинаги от другата страна на океана. Не след дълго стана ясно, че Меган и Томас имат обтегнати отношения и тя е претърпяла безброй разочарования от него.

Буквално дни преди сватбата на актрисата и принц Хари бащата получи сърдечен удар, което го лиши от възможността да изпроводи дъщеря си до олтара. Според източници от тогава Меган и родителят ѝ не са се чували и виждали, всъщност херцогинята е взела тежкото решение да зачеркне Томас трайно от живота си. Тя дори възнамерява да не го запознае със собствения му внук Арчи.



Тази информация бе съобщена днес в западните медии, като главната причина за отказа на Меган да общува с баща ѝ е желанието ѝ да предпази себе си, Хари и детето им. Вчера пък Томас споделил пред журналисти, че се е надявал след раждането дъщеря му да се вразуми и да го потърси, но уви, това вероятно никога няма да се случи. Според близки на Меган тя страда от отношенията с баща си и отдавна е разбрала, че не желае да има нищо общо с него. Разбира се, било ѝ е изключително трудно да вземе това тежко решение.

Томас от своя страна не крие, че е крайно натъжен от начина, по който се е развила връзката с дъщеря му. Един от биографите на британското семейство, Анджела Левин, пък се изказва критично към г-н Маркъл:



„Мисля, че когато имаш такъв родител и имайки предвид всичко, което е направил той, е предизвикателство да му вярваш.“

Какво точно се е случило между Томас и Меган не е известно, но за сметка на това майка ѝ Дория е добре приета в кралската фамилия. Бащата на херцогинята неведнъж е споменавал публично, че е уморен от лъжите, които са разпространяват по негов адрес в медиите и че ще направи всичко възможно да се запознае с Арчи и да се свърже отново с Меган:



„Нито един баща не заслужава подобно отношение, особено когато е бил добър с дъщеря си. Можете да попитате всеки, който познава и двама ни. Винаги съм бил мил и щедър към Меган. Всички се възхищават на нея и Хари, но истината е, че те зачеркват част от собственото си семейство. Толкова е лицемерно – да изграждаш образ на човек, който е толкова благ и миролюбив, а в същото време да зачеркнеш напълно баща си.

Дори все още не съм виждал Хари. Защо не се качи на частния си самолет и не дойде лично да поиска ръката на дъщеря ми? Едва ли е било трудност за него да го направи.

Много ми се иска да ми изпратят поне снимка на Арчи, за да си я сложа в рамка и да я закача на стената вкъщи. Ще я поставя точно до тази на Меган. Не го ли заслужавам като дядо? Ще се радвам да наследи носа ми, както се случи и с Меган.



Благодарение на спекулации и лъжи, светът мисли, че не обичам дъщеря си, но това не е вярно. С нея винаги сме се разбирали и обичали. Няма да забравя как тя ме чакаше да се прибера от работа и да се прегърнем. Освен това, не мога да преглътна факта, че всички ме съдят, без да ме познават и без да знаят колко добър баща бях. Меган излъга, когато публично заяви, че е работела, за да плаща таксата в университета и за да получи добро образование. Истината е, че аз платих за всичко това и мога да го докажа с бележки от банката.

Винаги съм се отнасял отговорно като баща и е толкова нечестно хора, които изобщо не ме познават, да ме определят като лош човек и лош родител. Не искам нищо друго, освен истината да бъде изречена, Меган и Хари! Вярвам, че всички различия и спорове в семейството могат да бъдат изгладени и все още се надявам, че това ще се случи рано или късно.“

А вие къде мислите, че е истината? Дали Меган наистина има право да изтрие баща си завинаги от живота си?

Четете още: Брад Пит на червения килим във Венеция – по-обаятелен и секси от всякога