Автор
Ива Петрова

Напук на болестта: Брус Уилис се завръща в киното

След новината, че Брус Уилис се оттегля от киното, стана ясно, че напук на болестта актьорът ще продължи да се снима в киното.

Припомняме, че причина 67-годишният актьор да сложи край на кариерата си е диагнозата афазия - разстройство, което засяга когнитивните способности и която му пречи да запомня текстовете за ролите си. Това силно разстрои феновете, които побързаха да намерят алтернатива. Актьорът ще може да се появи на филмовите екрани, но вече в цифровото си копие.



Факт е, че преди дни Уилис продаде правата върху своя образ на технологичната компания Deepfake. Сега, с помощта на технологията, цифровото изображение на актьора може да се използва за филми и реклами.

Освен това, Брус Уилис стана първата холивудска звезда, която продаде правата върху дигиталното си копие. По-рано такива технологии бяха използвани само във филмите „Междузвездни войни“.

„За мен това е страхотна възможност да се върна назад във времето. Можех да работя и да участвам в снимки, дори когато бях на друг континент“, призна актьорът.

Имайте предвид, че по-рано Брус Уилис вече се появи по този начин в реклама на руския клетъчен оператор Мегафон. Тогава компанията успя да създаде серия от много части, за да подкрепи пускането на нови тарифи.

Главният герой на видеото беше комикът Азамат Мусагалиев, както и цифровият близнак на Уилис. В рекламата те играят партньорски специални агенти, които обезвреждат бомба.

Четете още: Гуен Стефани избра наше момиче в отбора си в шоуто "Гласът" в САЩ