Автор
Теодор Муховски

От червения килим до спешното отделение: животът на Лиса Мари Пресли

Измина една година от смъртта на Лиса Мари Пресли. Тя напусна този свят твърде рано, само на 54 години.
 

Когато феновете я виждат за последен пътц на сцената, те подозират, че нещо с нея не е съвсем наред. Изглежда, че изпитва трудност да говори и прави неловки паузи в изказа си. Докато върви, постоянно държи ръката на приятеля си Джери Шилинг.



По-малко от 24 часа по-късно икономката на Лиса Мари я открива в безсъзнание в спалнята ѝ. Певицата сякаш изобщо не диша. Пристигналият медицински екип успява да реанимира звездата и я отвежда в болница. За съжаление, чудото не се случва: сърцето на Пресли отказва.

"С натежало сърце трябва да споделя съкрушителната новина, че прекрасната ми дъщеря Лиса Мари ни напусна. Тя беше страстна, силна и любяща жена", пише съкрушената майка на певицата, Присила Пресли.

Животът на Лиса Мари Пресли



В живота на Лиса Мари е имало много трагедии и също толкова много любов. Омъжвала се е 4 пъти, включително за Майкъл Джексън (когото, между другото, смяташе за истинската си любов до последния си дъх), както и Никълъс Кейдж.

Лиса Мари преживя два трудни развода, пристрастяване към хапчета, здравословни проблеми и самоубийството на най-големия си син, който беше едва на 28 години.

Напоследък певицата се занимаваше с благотворителност, творчество - повече за себе си, отколкото за печелене на пари - и деца.
Преди години тя притежаваше и управляваше изключително печелившата компания Elvis Presley Enterprises, но през 2005 г. продаде целия си бизнес. Въпреки това, наследството от баща ѝ щеше да ѝ стигне, за да живее комфортно поне няколко живота. Да припомним, че Лиса Мари е собственик на Грейсленд, известното имение на Елвис в Мемфис.

View post on Instagram
 


През последните години звездата живя в луксозния си дом в Калифорния заедно с най-голямата си дъщеря Райли и 14-годишните близнаци Харпър и Финли. Според съобщения в медиите, първият съпруг на Пресли, Дани Кю, бащата на Райли, също живееше с тях. Когато певицата се разболява, той кара близнаците на училище, а на връщане Дани е този, който се обажда на лекарите и успява да даде на бившата си съпруга инжекция, която ѝ позволява да стигне до болницата.