Автор
Теодор Муховски

Присила Пресли разкри, че Елвис не се е възползвал от нея, когато е била малка

С подготвяния нов филм за нейния живот, Присила Пресли изяснява някои дългогодишни погрешни схващания за отношенията ѝ с бившия ѝ съпруг, покойната рокендрол легенда Елвис Пресли. 

Присила Пресли се появи на Международния филмов фестивал във Венеция 2023 г. в понеделник за световната премиера на филма "Присила", режисиран от София Копола и с участието на Кейли Спини в главната роля. На пресконференция след прожекцията Пресли, която сега е на 78 години, си спомни за първата си среща с Елвис през 1959 г., когато е била само на 14 години - и подчерта, че музикалната икона, която е била с 10 години по-голям от нея, е уважавал разликата във възрастта им.

"Бях малко по-възрастна в живота, отколкото ми бяха годините, и това беше привлекателното. Той беше много мил, много мек, много любящ. Но също така уважаваше факта, че съм само на 14 години, затова не ми посягаше сексуално. Бяхме по-скоро в ума и мисълта си. И това беше нашата връзка." 

Тя признава, че "за родителите ми беше много трудно да разберат, че Елвис се интересува от мен“. 

Двамата се женят в Лас Вегас през 1967 г. Дъщеря им, Лиза Мари Пресли, се ражда по-малко от година по-късно. Въпреки че Присила Пресли отдавна описва Елвис като любовта на живота си бракът им завършва с развод през 1973 г. (Лиза Мари почина по-рано тази година на 54-годишна възраст.) 

Присила и Лиза Мари Пресли
Присила и Лиза Мари Пресли

"Именно начинът на живот беше толкова труден за мен и мисля, че всяка жена може да се съгласи с това", каза Пресли на пресконференцията. "Но това не помрачи връзката ни, все още си останахме много, много близки. И, разбира се, имахме дъщеря и аз се грижех той да я вижда през цялото време. Сякаш никога не сме се изоставяли един друг." 

Очаква се филмът "Присила" да излезе на 27 октомври, а в ролите на Присила и Елвис Пресли са Спайни и Джейкъб Елорди. 

Присила Пресли
Присила Пресли

Първите отзиви за филма са положителни. Time го нарече "тихо необикновен", а Rolling Stone заяви, че това е "най-добрата" работа на Копола след "Изгубени в превода" от 2003 г. 

Въпреки че филмът е базиран на собствените ѝ мемоари от 1985 г., "Елвис и аз", Присила Пресли признава, че гледането на филма е "много трудно" преживяване, в което тя е дала всичко от себе си.

Тежки последици: Вече е известна точната причина за смъртта на Лиза Мари Пресли
ЗВЕЗДИ
Автор Теодор Муховски

Тежки последици: Вече е известна точната причина за смъртта на Лиза Мари Пресли

Автор Теодор Муховски