Автор
Антония Дамянова

'Плака цяла нощ': Как Кейт Мидълтън отпразнува рождения си ден и какво ѝ подари принц Уилям?

Най-обичаната британска кралска особа – Кейт Мидълтън, отпразнува своя 41-ви рожден ден на 9 януари.



Личният празник на принцесата на Уелс обаче тази година съвпадна с излизането на противоречивата и скандална автобиография на принц Хари за живота в кралското семейство.



„За рождения си ден принцесата на Уелс приготви вечеря, направи флорална украса на масата с принцеса Шарлот (хвойнови клонки с розови пъпки) и след това духна свещите на тортата за рождения ден. Сред гостите бяха приятелката на Катрин Мидълтън – Емилия Жардин-Петерсън със съпруга си Дейвид, сестрата Пипа със съпруга си Джеймс, както и Лора и Джеймс Мийд“, разказва говорител на Бъкингамския дворец.



„Рожденият ден се оказа емоционален, защото ден след празника излезе скандалната автобиография на принц Хари. Кейт се разплака от поздравленията, които получи от децата си. Очевидно този период в кралското семейство се оказва много напрегнат за нея, а трогателната подкрепа от страна на децата ѝ помага много да се справя със стреса и да приема случващото се с повече спокойствие и достойнство“, допълва още той.

Колкото до подаръка на принц Уилям, по традиция той подарил на Кейт специално бижу, съобщават британските медии. Тази година той е заложил на висулка във формата на сърце. Сред подаръците, които Катрин е получила от съпруга си, са още и семейна брошка и нова диамантена огърлица.

Четете още: Нов ден, ново шокиращо разкритие от принц Хари: Камила е опасна злодейка