Автор
Ева Григорова

Принц Хари направи грешка, за която ще съжалява до края на живота си

Принц Хари и Меган Маркъл ще съжаляват горчиво, че няма да присъстват на панихида по случай годишнината от смъртта на принц Филип, която ще се състои утре в Уестминстърското абатство.

Твърдението е на експерта по кралските въпроси Фил Дампиър. Той коментира още пред Dailymail, че кралица Елизабет II е доста разстроена от решението на своя внук, но и че е наясно, че не би могла да го промени.



Очаква се утре херцогът и херцогинята на Съсекс да останат в дома си в Монтесито, Калифорния, докато останалите членове на кралското семейство ще присъстват на пищното събитие в Лондон.



37-годишния Хари заведе дело срещу британските охранителни служби, след като научи че няма да получи същото ниво на защита както преди, когато посещава родината си. Херцогът на Съсекс получил предложение сам да заплати за охраната си, но той отказал.

Решението му предизвика множество противоречиви коментари във Великобритания, които разделиха обществото. Част от гражданите са на мнение, че на Хари трябва да бъде осигурена подходяща охрана, а други смятат, че след като принцът вече не изпълнява задълженията си на работещ член на кралското семейство, държавата не е длъжна да осигурява сигурността му.



Хари не се е прибирал в Лондон от 8 месеца насам, когато се завърна, за да открие статуята на принцеса Даяна.