Принц Хари отвръща на удара: Ще се бори за отнетите му от кралицата титли

Принц Хари ще направи всичко възможно, за да не изгуби почетните си военни звания, от които кралицата смята да го лиши след решението му от миналата година да се откаже от кралските си правомощия и да заживее в САЩ.

За целта той ще трябва да прекарва повече време във Великобритания, съобщава Mirror, позовавайки се на анонимен източник, приближен до знатната фамилия.

Припомняме, че на 8 януари 2020 г. херцозите на Съсекс шокираха света с новината, че са взели решение да напуснат кралското семейство. Междувременно стана ясно, че Хари и Меган ще запазят участието си в благотворителни организации, но и че принцът ще загуби военните си титли, включително и тази на генерал-капитан на Кралската морска пехота, която му бе прехвърлена от дядо му, принц Филип. Същата бе решено да отиде впоследствие при леля му - принцеса Ан.

Останалите му звания също бяха разпределени между нея и по-големия му брат - принц Уилям.




„Той иска да запази званията си”, отбелязва пред изданието анонимният източник, подчертавайки, че за по-малкия син на Даяна военната служба винаги е била от огромно значение.

Все пак херцогът на Съсекс няма да бъде лишен от наградите си, но без званията той няма да може да посещава мероприятия във военна форма, поясняват от медията.

Предполага се, че окончателното решение по въпроса от страна на кралицата ще бъде взето през месец март.

По-рано бе съобщено, че бившата американска актриса и настояща съпруга на принц Хари - Меган Маркъл, е откзала да пътува до Великобритания за срещата с кралското семейство. Там двамата бяха поканени на военен парад лично от кралица Елизабет II, по повод рождения ѝ ден, който ще се проведе на 12 юни.

Ако Меган бе откликнала положително на поканата, това щеше да бъде първото завръщане на двамата херцози на Острова след отпътуването им за САЩ миналата година.

Четете още: Сестрата на Меган Маркъл издава книга с цялата истина за херцогинята