Автор
Теодор Муховски

Принц Хари заяви категорично: Искам обратно баща си и брат си

Херцогът на Съсекс призна, че не е било нужно да се стига до това положение и че иска семейство, а не институция. Принц Хари заяви, че иска баща си и брат си "обратно" по време на интервю за ITV, което ще бъде излъчено в неделя, два дни преди публикуването на дългоочакваните му мемоари.

Последната намеса на принц Хари, която се очаква отново да разтърси Бъкингамския дворец с разкрития за вътрешните му работи, е едно от двете интервюта, които ще бъдат излъчени в един и същи ден.
В другото интервю, дадено на американски телевизионен оператор, той обвинява двореца, че не е успял да защити семейството му по същия начин, както останалите членове на кралското семейство.



90-минутната програма, продуцирана от ITN Productions за ITV, ще бъде излъчена два дни преди публикуването на автобиографията на Хари, "Spare", на 10 януари.

В поредица от клипове, сглобени заедно, без да се чуват въпроси, Хари казва, че иска семейството си обратно.

Заснето в Калифорния, където Хари живее с настоящата си съпруга Меган, херцогинята на Съсекс, и двете им деца, интервюто ще навлезе в "безпрецедентна дълбочина и подробности" за живота му в и извън кралското семейство.



В отделно интервю, което ще бъде излъчено по американската телевизия, Хари заяви пред предаването "60 минути" на CBS News, че "мълчанието е предателство", докато говори за предполагаемия провал на Бъкингамския дворец да защити него и херцогинята на Съсекс, преди да се оттеглят от поста си на висши кралски особи.

В откъс от интервюто, което ще бъде излъчено в неделя, Хари казва на журналиста Андерсън Купър:
"Всеки път, когато съм се опитвал да го направя насаме, е имало брифинги, изтичане на информация и подхвърляне на истории срещу мен и съпругата ми."

Бъкингамският дворец заяви, че няма да коментира нито един от двата трейлъра.

В рекламните материали се казва, че Хари за първи път ще разкрие подробности относно ходенето си с Уилям зад ковчега на майка им и ще включи подробности за времето, прекарано в армията в Афганистан, както и за домашния живот на Меган и Хари.

В същия ден ще бъде издадена и аудиокнига, прочетена от Хари.



Интервюто идва седмици след излизането на документалния филм в шест части "Хари и Меган" на Netflix през декември, който счупи рекордите по гледаемост в стрийминг услугата и раздели зрителите с експлозивните си подробности.

Поредицата, режисирана от Лиз Гарбъс, включваше лични кадри, заснети от двойката, и техни разкази за разбитото им сърце заради войните с двореца, твърденията, че принц Уилям е крещял на брат си и е провеждал инструктаж срещу тях, както и за стреса от действията за защита на личните данни срещу Mail on Sunday, които според тях са довели до спонтанен аборт.



Четете още: Изненада: И Меган ще издава мемоари