Автор
Теодор Муховски

Принц Уилям направи дебют в TikTok, а кръстницата му подаде оставка

Принц Уилям направи фурор във вторник, когато направи своя дебют в TikTok в сътрудничество с Earthshot Prize.

Преди втората годишна церемония по награждаването кралската особа взе участие в креативно и вдъхновявщо TikTok видео.

Уилям направи епизодична поява в началните сегменти на видеото, където обяви : „Наградата Earthshot ще бъде...“.

Видеото в TikTok продължи с ред текст, който гласеше: „Бостън този петък, 2 декември“, след което клипа продължи с поредица от снимки, хвърлящи светлина върху тазгодишните финалисти на Earthshot Prize и тяхната невероятна работа.

View post on Instagram
 


Феновете се надпреварваха да хвалят кралската особа, като един от тях написа: „Радвам се да видя принца на Уелс в TikTok“, докато втори написа: „Уилям, кралят на TikTok в действие“.

Трети фен избухна: „Толкова вдъхновяващо, харесвам това и нямам търпение да видя всички номинирани и техните идеи. Страхотна работа Уилям!“ а четвърти добави: „Много ми харесва! Принц Уилям е страхотен“.

Появата на принц Уилям в социалните медии идва, след като кралското семейство замина за Бостън на тридневно турне с принцеса Кейт. Фокусът на тяхното пътешествие ще бъде втората годишна церемония по награждаването на Earthshot Prize, която трябва да се проведе в петък.

View post on Instagram
 


По време на кралската си обиколка звездната двойка ще посети Президентската библиотека и музей на Джон Кенеди с Каролайн Кенеди, дъщерята на покойния президент.

Уилям, и Кейт официално ще започнат обратното броене до Earthshot, домакин на който е Бостън в петък, като осветят кметството и други известни сгради в зелено.

Сред връчващите наградите Earthshot Prize са носителят на Оскар актьор Рами Малек, звездата от „Сам вкъщи“ и „Шитс Крийк“ Катрин О’Хара и екологичният активист и звездата от „Големите малки лъжи“ Шайлийн Удли.

Уилям описа финалистите като „иноватори, лидери и визионери“ и каза, че те са доказали, че има „много причини да сме оптимисти за бъдещето на нашата планета“.

Той продължи с думите: „Те насочват времето, енергията и таланта си към смели решения със силата не само да решат най-големите екологични предизвикателства на нашата планета, но и да създадат по-здрави, по-проспериращи и по-устойчиви общности за поколения напред“ .

Междувременно, говорителят на принц Уилям каза, че „расизмът няма място в нашето общество“, след като неговата кръстница, лейди Сюзън, подаде оставка заради нейни „неприемливи“ коментари по време на събитие в Бъкингамския дворец във вторник.



Хъси е близка приятелка на кралското семейство и кръстница на Уилям, съобщи Insider по-рано. Тя е работила като придворна дама в Бъкингамския дворец - неплатена роля, дадена на аристократични жени - от 1960 г. до оттеглянето ѝ в сряда. Ролята ѝ включваше да помага на крал Чарлз да планира официални събития в двореца.

Хъси подаде оставка в сряда след обвинения, че е попитала чернокож гост откъде „наистина идва“.
Манду Рийд, лидер на Партията за равенство на жените в Обединеното кралство, който стана свидетел на събитието, потвърди пред BBC News, че именно Хъси е човекът, който е направил коментарите.
„Очевидно аз не бях там, но расизмът няма място в нашето общество. Коментарите бяха неприемливи и беше правилно дамата да се оттегли незабавно от поста, който заемаше досега“, добави той.



Четете още: Елизабет харесвала Меган и дори е позволила да практикува професията си?